Princas George švenčia 5 metų gimtadienį ir turi dovaną savo gerbėjams

Šiandien, liepos 22 dieną, Didžiosios Britanijos princo Williamo (36) ir Kembridžo kunigaikštienės Catherine Middleton (36) pirmagimiui sūnui sukanka 5 metai.

Jau tapo tradicija, kad kiekvieną savo vaiko gimimo dieną karališkoji šeima turi tarsi dovaną gerbėjams – visuomenei išplatina vieną ar kelias naujausias solinezanto nuotraukas. Šios tradicijos princas Williamas ir Catherine Middleton laikėsi ir su pirmagimiu princu George, ir su princese Charlotte.


Ši diena – ne išimtis. Karališkieji rūmai paviešino princo George portretą, kuris buvo padarytas jo mažiausiojo brolio, princo Louis, krikštynų dieną. Nuotraukos autorius – garsus fotografas portretistas Matt Porteous.



Krikštynos vyko liepos 9 dieną, o nuotraukoje princas George yra labai laimingas ir besišypsantis.

Princas George yra trečiasis eilėje į karališkąjį sostą po savo senelio ir tėčio.


Princas George gimė liepos 22 d. 16.24 val. Jo astrologinis ženklas yra Vėžys, kaip velionės senelės princesės Dianos. Tiesa, jis vos per plauką netapo Liūtu, nes liepos 23 dieną prasideda jau būtent šio ženklo era.

Visas princo vardas - jo karališkoji didenybė Kembridžo princas George'as Alexanderis Louisas.


Vida Press


Jis turi daug vardų, bet neturi pavardės. Britų karališkosios šeimos nariams teoriškai nereikia pavardės, dažniausiai jie renkasi Windsorų ar Mountbattenų-Windsorų pavardę.

Kai gimė sesė Charlotte ir brolis Louis, princas George viešumoje atrodo visada rimtas ir susikaupęs, tikras didysis brolis. Tačiau kai jis buvo visai mažas, jo tėtis princas Williamas yra pavadinęs jį padykusiu ir sakė, kad sūnus jam primena jaunesnį brolį Harry.


Vida Press


Williamas ir Kate nori suteikti sūnui šiuolaikinį išsilavinimą, o tuo pačiu nepamiršti tradicijų. Jie siekia, kad mažasis princas kuo dažniau susidurtų su įprastu gyvenimu.


Vida Press


Kai princas George gimė, jis buvo viso pasaulio dėmesio centre. Jo krikštynas norėta transliuoti tiesiogiai per televiziją, bet tėvai tam paprieštaravo. George buvo pakrikštytas, kai sulaukė trijų mėnesių.


Vida Press


Į mokyklą princą George pirmą dieną lydėjo tėtis Williamas, mat mama tuo metu buvo nėščia ir labai negalavo dėl ją kamuojančios nėštumo toksikozės.

Vida Press


Karališkajam mažyliui buvo iškilusi ir reali grėsmė, kai 32 metų britas buvo nuteistas už raginimą surengti teroristinį išpuolį prieš mažąjį britų princą. Jis tam vienoje programėlėje pasidalijo keturmečio nuotrauka ir jo mokyklos adresu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis