Likimo išbandymų patyrusi trijų vaikų mama nenuleidžia rankų ir siekia savo svajonių

Kūrybingas mamas pristatanti mūsų portalo rubrika KURIANTI MAMA laukia jūsų. Jeigu norite, kad apie jūsų veiklą sužinotų daugiau žmonių, rašykite mums portalas@tavovaikas.lt. Šiandien kviečiame susipažinti su Vaida.

Vaida, papasakokite apie save ir savo šeimą.

Iš pirmos santuokos turiu 13 metų sūnų Gabrielių, 8 metų dukterį Meldą ir turėjo būti dar sūnus Augustas, bet, deja, mirė negimęs. Šiemet jam būtų 10 metų... Kai man blogai – nerandu sprendimo ar nesusidėlioju minčių, važiuoju pas Jį... pabūti. Ir viskas išsisprendžia. Turbūt kiekvienas pasirenkam kažką, kas mums padeda sunkią akimirką ir kuo mes norim tikėti.

Antroje santuokoje gimė dukra Rugilė, kuriai greit sueis dveji metukai. Ji labai greit augantis vaikas – nuo penkių mėnesių šliaužiojo po namus, dabar be jos negali padaryti nieko. Ko nepatyriau augindama didžiuosius, tai suteikė mažoji. Dabar žinau ir kaip atrodo, kai tavo vaikas guli ant prekybos centro grindų, kad negalima praeiti pro stulpą aplink jį neapėjus bent 10 kartų, nepasėdėjus ant laiptelio. Ji mane moko pažinti motinystę iš naujo.

Asmeninis albumas

Vyras Mindaugas dirba užsienyje, bet dažnai grįžta į Lietuvą pabūti su mumis. Keturios savaitės atskirai ir viena – visi kartu. Reikia kentėti, nes siekiame bendro tikslo – iš lėto dygsta mūsų namas Prienuose.

Abu su vyru studijavome Kauno kolegijoje, bet tuo metu mūsų keliai nesusikirto. Matyt, turėjome išmokti keletą gyvenimo pamokų (juk niekas nevyksta be reikalo), kad dabar vertintume tai, ką turime, o svarbiausia – vienas kitą.

Asmeninis albumas

Papasakokite apie savo veiklą.

Mano specialybė yra geodezija ir žemėtvarka, tačiau pagal ją dirbau metus, kol supratau, kad tai ne man. Iki dukrytės gimimo dirbau pašte, kaip bus po metų, dar nežinau. Turiu daug minčių ir svajonių. Ar jos išsipildys, parodys laikas.

Anksčiau nemažai mezgiau ir nėriau, vaikystėje siuvau lėlėms drabužius. Gimus Rugilei nusprendžiau prisiminti siuvimą. O ir siuvimo mašina dulkėjo dėžėje. Taip ir prasidėjo pirmieji siuviniai. Pirmosios dukrytei pasiūtos timpos dabar saugomos atminimui. Jei turėsiu savo parduotuvėlę, jos įrėmintos kabės ant sienos. Pirmieji mano darbai buvo skirti šeimai. Paskui atsargiais žingsneliais pradėjau dėti skelbimus į pardavimų grupes. Taip atsirado pirmieji klientai.

Asmeninis albumas

Šiuo metu turiu savo puslapį feisbuke „Melruga“. Pavadinimas sudėtas iš visų trijų vaikų vardų skiemenų ir drugelio (jis simbolizuoja mano liūdesėlį Augustą). Siuvimo hobis peraugo į mylimą darbą, dabar reta diena be siuvimo būna.

Asmeninis albumas

Medžiagas renkuosi tik natūralias, jų sudėtis – medvilnė ir elastanas. Nemėgstu sintetikos, tad ir klientams siūlau kokybiškas medžiagas. Per kelerius metus atsirinkau tiekėjus, iš kurių visada perku audinius, nes žinau, kad jie patikimi. Siuvu rūbelius iš audinių su šunyčiais Patruliais, Kempiniuku, Ana ir Elza. Vieni tėveliai mėgsta ryškesnes spalvas, kiti – ramesnes. Mano manymu, kada, jei ne vaikystėj, puoštis spalvotai?.. Tik rudeniop medžiagos tamsėja, matyt, šaltasis sezonas vis tiek atlieka savo darbą.

Kurti vaikams yra labai smagu, ypač, kai sulauki tėvų padėkų. Turiu nemažai nuolatinių klientų, siuvu jiems nuo 62 dydžio, kai jie buvo kūdikiai. Labai smagu stebėti kaip jie auga.

Asmeninis albumas

Kaip suderinate veiklą su trijų vaikučių auginimu?

Čia, turbūt, yra sunkioji dalis. Nes mūsų namuose šiuo metu gyvena prasidėjusi paauglystė, vidurinio vaiko krizė ir mažoji su savo antrų metų krize. Bet tvarkomės. Reikia tik daug kalbėti. Nesu ideali mama, kartais tikrai rankos nusvyra, tuomet pabūnu viena, pasikalbu su savim ir toliau einu darbų dirbti.

Asmeninis albumas

Nemažai padeda ir didieji vaikai. Pažaidžia su mažąja. Dabar, vasarą, daug laiko visi leidžia lauke. Aišku, pasitaiko ir kalnas indų, ir dulkės nenuvalytos, bet ir tam įmanoma rasti laiko. Svarbu yra susiplanuoti laiką.

Asmeninis albumas

Ko palinkėtumėte kitoms mamoms?

Džiaugtis kiekviena minute su vaikais, nes jie taip greit auga, tobulėja. Net ir tas nemiegiukas ar nevalgiukas užaugs ir bus didelis mamos ramstis.

Linkiu nebijoti svajoti, iš lėto eiti svajonės link, kad ir nedideliais žingsneliais. Juk svajonės pildosi!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis