Veiklioji Viktorija kuria paslėptukus ir žaislų maišus – daiktus, palengvinančius jauniems tėvams gyvenimą

Kūrybingas mamas pristatanti mūsų portalo rubrika KURIANTI MAMA laukia jūsų. Jeigu norite, kad apie jūsų veiklą sužinotų daugiau žmonių, užsukite pas mus ir užpildykite anketą (ją rasite čia).

Šiandien kviečiame susipažinti su veikliąja dviejų vaikų mama Viktorija, kurios kūrybos vaisiais džiaugiasi ne viena šeima. Pasakoja Viktorija:

„Prieš penkerius metus, gražiai žydint vyšnioms, atokioje ir mažoje miško bažnytėlėje prisiekėme mylėti vienas kitą, kurti savo šeimą ir gerovę joje. Pakuždėjom gandrams, kurie vis skraidė virš galvų, kad atneštų nuostabią mergaitę į mūsų šeimą. Netrukus manyje jau plakė dvi širdelės.

Mano princesei dabar jau 4 metukai ir ji yra nuostabi mažojo broliuko sesuo. Mažyliui rugpjūtį bus 2 metukai. Gertrūda ir Egbertas yra du nuostabūs vaikai, leidžiantys mums atrasti save kitokius, priverčiantys susimąstyti apie gyvenimą kitu kampu, pamatyti džiugesį, atradimus.

Asmeninis archyvas

Gyvename Vilniuje. Esame aktyvūs, nenustygstantys, prisigalvojam visokiausių veiklų. Mėgstam fotografuotis, keliauti, ieškoti netradicinių sprendimų. Dabar pradėjome aprašinėti savo keliones instagrame ir turime tikslą šiltuoju sezonu aplankyti 100 skirtingų vietų.

Asmeninis archyvas

Dukrelė gimė truputėlį kitaip nei aš tikėjausi, todėl prireikė kelių mėnesių atsigauti ir priprasti prie tos minties. Džiaugiausi, kad ji sveika, vystosi puikiai ir kasdien mus džiugina. Netikėtai susirgus, žemė ėmė slysti iš po kojų, tos minutės, kai ją teko perduoti į reanimacijos medikų rankas, niekada nepamiršiu. Diagnozė „sepsis“ tą minutę skambėjo kaip mirties nuosprendis. Susikibę su vyrų mintyse kartojom: „Stiprėk dukryte, mums tavęs reikia, stengsimės tapti gerais tėvais ir tave išauginti puikiu žmogumi“. Po dviejų parų, kai ji grįžo į mūsų glėbį, jau buvome kitokie. Pirmiausia rūpinausi ja, kad kuo daugiau gėrio galėtume jai suteikti.

Asmeninis archyvas

Kai dukrytei buvo metai ir 3 mėnesiai, paskatinta draugų sukūriau feisbuke „Baki Bak“ puslapį (feisbuke puslapis ČIA). Siuvau kepurytes, po to – rūbelius. Vėliau pasiūlėme žaidimų kilimėlius, žaislų maišiukus. Kodėl būtent juos? Visada ieškau sprendimo, kaip palengvinti savo šeimos kasdienybę. Idėja pasiūti šį maišiuką kirbėjo galvoje, kai dukrytei buvo vos apie pusantrų metų, bet vis atidėliojau.

Gimus antram mažyliui, natūraliai tempas vėl sumažėjo, bet idėja vijo idėją. Tad kai Egbertukui buvo 4 mėnesiai, lėkdavome kartu į dirbtuves. Žinoma, kartais stabdydavo vaikų ligos, bet turiu nuostabų vyrą, kuris stengdavosi mane vakarais išleisti.

Asmeninis archyvas

Gimus sūnui pastebėjau, kad žaidžiant kaladėlėmis, kai jos sudėtos net ir erdvioje dėžėje, jam visai jos neįdomios, o pabertos ant žemės iškart sugundo, bet tooooookią krūvą išberti ir paskui rinkti nusibodo. Taigi, prisiminiau žaislų kilimuką, kuris virsta žaislų maišu.

Pirmąjį pasiuvau abiems savo vaikams, buvo smalsu, ar pasiteisins. Ir mums jis pasiteisino 111 procentų. Sūnus be galo džiaugėsi ir žaidė, dar nei karto nemačiau jo taip susidomėjusio. Štai taip toks kilimukas apsigyveno mūsų svetainėje. Dabar šį daugiafunkcinį maišiuką siuvu ir kitiems. Rinktis galima net iš keturių dydžių bei įvairių spalvinių derinių, kurie tiks tiek mergaitėms, tiek berniukams.

Asmeninis archyvas

Kadangi augančios dukrytės plaukučiams reikia segtukų, kuriu ir juos. Jais jau puošiasi mano, draugių, artimųjų ir klienčių mergaitės.

EVEphotography nuotr.

Netrukus pristatysime rinkai sėdmaišį/maišą, skirtą susitvarkyti pliušinius žaislus ir paversti tai naudingu ir smagiu kampeliu, ant kurio smagu skaityti pasaką ar žurnalą, sumetus per minutę minkštus žaislus.

EVEphotography nuotr.

EVEphotography nuotr.

EVEphotography nuotr.

Antroji veikla gimė kartu su antru mažyliu. Iš pradžių pasikviečiau partnerę dirbti kartu, bet gyvenimo vingiams pasisukus, nusprendžiau kurti toliau viena. Jau metus laiko kuriu „2MaMukai“ (puslapis feisbuke ČIA) daugiafunkcinį gobtuvą, kurį mielai vadinu „paslėptuku“.

Asmeninis archyvas

Kodėl būtent jį? Pirma mintis buvo, kaip kasdien (ar vėjas, ar pūga, ar lietus, ar spiginanti saulė) keliauti su mažyliu, palydėti sesutę į darželį, nueiti į polikliniką, nulėkti iki dirbtuvių. Ką galiu padaryti, kad tai netrikdytų jo miego? Nes, tarkim, traukiant iš automobilio vėjo gūsis jį pažadindavo.

Asmeninis archyvas

Aš asmeniškai atvirai žindyti nedrįstu viešumoje, o seniau bandytos specialios žindymo skraistės buvo nepatogios, nes papūtus vėjui ar mažyliui pamosavus rankomis, jos viską atidengdavo.

Asmeninis archyvas

Džiaugiuosi už moteris, kurios gali atsipalaidavusios žindyti bet kur, man norėjosi prisidengti, todėl „paslėptukas“ sukuria jaukumą. Jį dar galima naudoti kaip autokedutės ar vežimėlio gobtuvą, ne tik kaip žindymo skraistę, bet taip pat ir viešose vietose uždengti maitinimo kėdutę, prekybinį vežimėlį, kad vaikas neliestų bereikalingų bakterijų.

Asmeninis archyvas

Produktas ilgai testuotas, išbandytas ir kokybiškas, nusiskundimų kol kas neturėjome.

Daugumai labai patinka „paslėptukas“ ir jo teikiama nauda, nes vienas daiktas, o dešimtys panaudojimo būdų. Žmonės jį dažnai pasirenka kaip dovaną lankant draugų naujagimį. Kas augina ne pirmą vaiką, dažnai pasako: „Ir kaip aš be jo auginau pirmąjį?“

Asmeninis archyvas

Iš neigiamų nuomonių dažniausiai girdžiu priekaištą, kad „uždusinsite vaiką“. Bet „paslėptukas“ yra laidus orui, tik pristabdo tiesioginį vėją, viršuje yra anga, per kurią cirkuliuoja oras, taip pat pabrėžiame kad saulėkaitoje nepaliktų visiškai uždengto vaiko.

Asmeninis archyvas

Apie žaislų kilimėlius-maišiukus atsiliepimai geri, mamos džiaugiasi, kad žaislų sutvarkymas yra lengvesnis ir greitesnis.

Asmeninis archyvas

Kol norisi veiklą greičiau pastatyti ant kojų, sunku, nes norėtųsi padirbėti papildomai daugiau vakarais, tai darome sumigus mažyliams. Džiaugiuosi, kad dabar jie labai minimaliai serga, kad lanko nuostabius darželius, tad darbo dienos lieka kūrybai ir darbui. Savaitgaliais stengiamės keliauti, pažinti ir sukurti jaukią atmosferą šeimoje.

Visoms mamoms linkiu pasidžiaugti motinyste, daryti tai, kas joms labiausiai miela. Jaustis laimingom kiekvieną akimirką, atrasti džiaugsmą mažiausioje smulkmenoje. Būti savimi, nes ne kiekvienai reikia aktyvumo.

Linkiu nesilygiuoti į kažką, svarbiausia yra jausti, ko nori, ir tada sprendimai mažais žingsneliais ateina patys.

Jei jauti, kad nori kurti – bandyk. Geriau pasakyti „deja, nesigavo“, nei dar penkerius metus galvoti, kad „gal būtų pavykę, bet taip ir neišbandžiau“... Juk nežinau ir aš, gal po metų grįšiu į darbą sakydama, kad nieko man nepavyko, bet dabar aš tikiu savimi ir bandau judėti savo tikslo link. Išbandysiu 100 dalykų, vienas tikrai pavyks“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis