Patricija Gadžijeva instagrame rašo emocijų dienoraštį

Instagramas padeda mamoms rasti vienoms kitas.
TAVO VAIKO žurnalas kalbina vieną populiariausių mamų instagrame –Patriciją Gadžijevą.

Instagramas yra nuotraukų ir kitokio vaizdinio turinio dalijimosi socialinis tinklas. Vis tenka išgirsti istorijų, kaip jis keičia gyvenimus, gydo depresiją, niūrią nuotaiką, įkvepia kurti, atrasti savyje naujų talentų, plėtoti verslus, bendrauti, kurti gražesnę aplinką ar bent jau pagalvoti, o gal ir aš galėčiau gyventi truputį kitaip, šiek tiek gražiau.

Per penkerius instagramo metus kavinių tinklo „Ali šokoladinė“ bendraturtė, mama, žmona, veikli ir gyvenimu besidžiaugianti Patricija Gadžijeva (27 m.) sukaupė nemenką turtą – beveik 45 tūkst. sekėjų. Moteris sako, kad didžiausias proveržis įvyko tada, kai gimė Ajus (2,5 m.). „Jis yra mano profilio žvaigždė“.

Į instagramą atėjau su mintimi, kad tai bus mano gražiausių gyvenimo akimirkų virtualus albumas, emocijų dienoraštis. Neturėjau jokių rimtų ketinimų, jokios idėjos, kad kažką noriu pasakyti pasauliui, kažką parodyti. Kūriau paskyrą dėl savęs. Albumas buvo viešas, tačiau nelabai aktyvus, buvo prisijungę, mane stebėjo tik draugai ir giminaičiai.

Iš pradžių nelabai net supratau, kaip veikia instagramas, kas daro įspūdį, kokios nuotraukos populiarios. Mokiausi stebėdama kitų albumus, kokias jie kelia nuotraukas, kaip fotografuoja, kokius filtrus naudoja. Kai perpratau gudrybes, pradėjau rūpestingiau atrinkti nuotraukas, kurias noriu parodyti. Dabar, kai peržiūriu pačias pirmąsias, man norisi jas ištrinti.

Nėra taip, kad kiekvieną akimirką galvočiau: „Štai dabar turiu kažką nufotografuoti savo virutualiam albumui.“ Bet kai pamatau kažką gražaus, pagaunu įkvepiančią akimirką, fotografuoju negalvodama, kad dabar tai jau papildysiu instagramą!

Daug nuotraukų saugau tik šeimos akims, bet jei pavyksta užfiksuoti mielą akimirką ir aš žinau, kad ji sukels gerų emocijų ir kitiems žmonėms, be jokios baimės ir abejonių ja dalijuosi.

Kvapą gniaužiančių žiedų sezonas prasideda🔝💘 O kai jis prasideda aš vis galvoju, KODĖL mano gimtadienis tik rudenį, nes visą sezoną maudyčiausi šiuose žieduose 🌸🔝 #Peonies #BloomingFlowers #Addicted #GirlyThings #PinkyPinky

A post shared by PATRICIJA GADŽIJEVA (@patricija_gadzijeva) on Apr 18, 2018 at 10:45pm PDT

Tiesą pasakius, daugelis mano sekėjų yra ne mano asmeniniai, o mano sūnaus Ajaus sekėjai. Jei nedėčiau jo nuotraukų, tikrai neturėčiau tiek sekėjų ir „laikų“. Ir čia nėra jokios paslapties: visi žinome, kad nuotraukos su mielais vaikučiais, gyvūnais sprogdina visus internetus.

Nuotraukos, kuriose yra Ajus, sulaukia tiek komentarų, kad sesė man sako, jog sūnui turėčiau sukurti asmeninę paskyrą. Kai jis užaugs, jei norės, galės tokią turėti.

Mamytė visiems yra Mamytė 💛🐒💛 #MommyHood #LoveIsPowerful #HolidayVibes #HotInHere #NapTime

A post shared by PATRICIJA GADŽIJEVA (@patricija_gadzijeva) on Feb 22, 2018 at 4:34am PST

Išgirstu klausimų, ar nebaisu rodyti vaiko nuotraukas, kam man to reikia ir pan. Kiekvienas pasirenka, kokiu keliu jam eiti. Kol Ajus buvo mažiukas, nerodžiau jo nuotraukų, veidelio: nusukdavau arba pridengdavau. Kūdikis yra labai gležnas, trapus ir pažeidžiamas, norisi jį labiau pasaugoti. Ajų parodžiau, kai jam buvo aštuoni mėnesiai. Mamos, močiutės ragindavo pagalvoti, ar verta, bet dabar į tai atsakau labai paprastai: „Žiūrėdama į kitų vaikų nuotraukas, aš neturiu blogų minčių. Todėl galvoju, kad ir kiti nieko bloga negalvoja žiūrėdami į Ajų nuotraukose.“

Jei galvočiau, kad kas nors gali jį „nužiūrėti“ ar siųsti blogų emocijų, gal kas ir nutiktų, bet tokių minčių neprisileidžiu, o prietarais netikiu. Man tiesiog gera pasidalyti gražiomis akimirkomis. Jas gaudau, kai esame namuose, kelionėse. Pamačiusi gražų vaizdelį noriu padaryti asmenukę su Ajumi, bet sūnus vis dažniau pradeda muistytis Jis yra labai aktyvus, vietoje nenustygstantis vaikas, nurimti jam – sunkiausia užduotis. Antra vertus, daug kas priklauso nuo nuotaikos: kartais pats mielai papozuoja, o kartais sako: „Ačiū, mama, nefilmuok.“

Socialiniuose tinkluose dalydamasi savo gyvenimo smulkmenomis, sekdama kitų albumus, susipažinau ne su viena moterimi ir mergina, su kuria dabar esame draugės, susitinkame puodelio kavos, mūsų vaikai kartu žaidžia. Socialiniai tinklai padeda žmonėms lengviau bendrauti, rasti vieniems kitus.

Man smagu, kad instagramas padeda pamatyti, kaip gyvena kitos šeimos. Supratau, kad yra labai skirtingų motinysčių. Vienoms atrodo, kad tai – nuobodus ir pilkas, rutiniškas etapas, kitoms jis žėri įdomiausiomis spalvomis, jos siunčia žinutę, kad motinystė gali būti net šiek tiek rožinė. Kartais jos įkvepia mane kažką daryti, kartais aš jas įkvepiu.

Seku kelias daugiavaikes užsienines mamas, stebiuosi, kaip jos moka ir save gražiai parodyti, ir laisvalaikį gražiai leisti. Mokausi iš jų. Suprantu, nuotraukos nėra tikras gyvenimas, bet jos tikrai įkvepia kažką keisti.

Swing in the jungle oasis 🌿 #Jungle #BalinesianHolidays #IndonesianLifeStyle #Bali

A post shared by PATRICIJA GADŽIJEVA (@patricija_gadzijeva) on Feb 20, 2018 at 6:49am PST

Ne kartą pastebėjau, kad jei noriu prisiminti kažką iš savo gyvenimo, jausmus, kuriuos išgyvenau, atsidarau instagramą ir jis niekada nenuvilia: nuotraukos man sukelia gražiausias emocijas.

Nesu tas žmogus, kuris neišjungia instagramo. Gyvenime yra daug įdomių dalykų, juolab kai turi verslą, vaiką, šeimą ir visais reikia rūpintis, laiko socialiniams tinklams daug nelieka, tik per kavos ar pietų pertraukėles arba vakarais, kai užmiega sūnus. Sukuosi greitai. Kai jau gulamės į lovą, telefonus, feisbukus ir instagramus „padedame“ į šonus, nes skaitome knygas, kalbamės.

**

GEGUŽĖS MĖNESIO TAVO VAIKO ŽURNALE SKAITYKITE:

Auginu jautrų vaiką: patarimai tėvams
Krikštynos nuo A iki Z
Primaitinimas: naujienos ir aktualūs tėvų klausimai
Ar reikia vaikui šuns?
Mišraus amžiaus vaikų darželio grupės: už ir prieš
Ankstyvasis kūdikių lavinimas: kaip rasti aukso vidurį
Ar įmanoma pasiruošti sėkmingam žindymui

Prenumeruokite TAVO VAIKĄ internetu ir sutaupykite net 50 proc.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis