Mažai kas tikėjo, kad jos išgyvens, tačiau šiandien mergaitės pradeda lankyti mokyklą

Tai, kad jos nešiojamos dvynukės yra suaugusios kūnais, būsima mama Angela sužinojo nėštumo metu. Šiandien moteris prisipažįsta tąkart netikėjusi, kad pamatys savo mergaites žengiančias į mokyklą.

Rosie ir Ruby Formosos gimė 2012 m. sujungtos per pilvą, dalis jų žarnyno buvo bendra. Mergaitėms teko skubiai atlikti atskyrimo operaciją.

Medikai, pamatę gimusių mergaičių sveikatos būklę, įspėjo jų tėvus Angelą ir Danielį Formosas, kad jos gali neišgyventi.

Laimei, operacija, kuri buvo atlikta Londono Great Ormond Street (GOSH) ligoninėje, buvo sėkminga. Dabar dvynės gyvena sveiką ir laimingą gyvenimą ir šį rugsėjį pradėjo eiti į mokyklą.

35 metų mergaičių mama populiarioje Didžiosios Britanijos ryto laidoje sakė, kad dvynukės, kurioms dabar ketveri metai, labai džiaugiasi pradėjusios eiti į mokyklą, kaip jų vyresnioji sesuo, devynerių Lily.

Formosų šeima TV studijoje.
Vida Press

„Prieš ketverius metus nebūčiau patikėjusi, kad taip nutiks, – sakė ji. – Kai laukiausi, negalvojau, kad pamatysiu pirmąją jų dieną mokykloje, tad tai nuostabu, ir tik profesionalių gydytojų dėka."

Moteris prisimena, kaip sielojosi sužinojusi, jog laukiasi suaugusių kūnais dvynių. Vadinamieji „Siamo dvyniai“ pasitaiko 1 iš 200 tūkst. nėštumų.

Formosų šeima su jau atskirtomis dvynėmis išeina iš ligoninės.
Vida Press

„Kai buvau 16 savaičių nėščia, mane nusiuntė į King's College ligoninę, kur medikai diagnozavo, kad dvynės sujungtos, – pasakoja ji. – Aš labai susisielojau – jau ir taip nerimavau, kad jos gali būti monoamnioninės (kai dvyniai vystosi viename vandenmaišyje ir dėl to kyla komplikacijų rizika), o Siamo dvyniai buvo apskritai blogiausias įmanomas scenarijus."

Formosų šeima džiaugiasi pavykusia atskyrimo operacija.
Vida Press

„Aš labai labai labai bijojau ir be galo liūdėjau, nes tuo metu buvo didelė tikimybė, kad jos neišgyvens iki gimdymo. O jei išgyvens visą nėštumą, jos gali neištverti gimdymo, o tada gali neištverti operacijos", – prisimena patirtą nerimą motina.

Formosų šeima jau ne pirmą kartą dalyvauja TV laidose.
Vida Press

Mergaitės gimė Universiteto koledžo ligoninėje Londone. 34-ą nėštumo savaitę R. Formosai buvo atliktas cezario pjūvis.

Praėjus porai valandų nuo gimdymo, suaugusios dvynės buvo nugabentos į Great Ormond Street ligoninę skubiai operacijai, nes joms buvo diagnozuotas žarnyno nepraeinamumas. Jų atskyrimo operacija truko penkias valandas, po jos mergaitės sparčiai taisėsi, ir kai joms buvo trys savaitės, buvo išrašytos iš ligoninės.

Jų mama sako, kad prisiminusi, kaip laukė prie operacinės, jaučiasi taip, lyg visa tai būtų įvykę prieš milijoną metų.

Formosų šeima remia ligoninės labdaros fondą, surengusi „Back to School" kampaniją – jie ragina žmones dalintis socialinėje žiniasklaidoje nuotraukomis, kuriose jų vaikai užfiksuoti po atostogų grįžtantys į mokyklą. Tokiu būdu jie padeda surinkti lėšų jų mergaites išgelbėjusiai ligoninei.

Formosų šeimoje smagus įvykis: šį rugsėjį mergaitės pradeda lankyti mokyklą.
Vida Press

Konsultuojantis vaikų chirurgas iš GOSH ligoninės prof. Paolo De Coppi sako: „Mes labai džiaugiamės, kad Rosie ir Ruby pradėjo eiti į mokyklą. Gydytojams visada didelis džiaugsmas matyti pacientų progresą ir žinoti, kad jie pasiekė dar vieną svarbų gyvenimo etapą – tada jaučiame, kad mūsų darbas yra naudingas."

Vida Press

Rosie ir Ruby Formosos.
Vida Press

Rosie ir Ruby Formosos.
Vida Press

Rosie ir Ruby Formosos.
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis