Justinas Lapatinskas atskleidžia darnios šeimos paslaptį (IŠSKIRTINIS INTERVIU)

Dainininkas Justinas Lapatinskas su žmona odontologe Migle šiais metais pačią didžiausią Kalėdų dovaną gavo neįprastai anksti - dar pavasarį. Balandžio mėnesį gimusi dukrytė - didžiausias šeimos turtas ir džiaugsmas, gyvenimui padovanojęs naujų spalvų ir skonių. Apie pirmąsias Kalėdas trise (oi, atsiprašau, keturiese) - šis mūsų pokalbis.

Justinas ir Miglė Lapatinskai, paprašyti pasidalinti mintimis apie pirmąsias Kalėdas trise, mane pataiso - jų šeima susideda iš keturių narių. Be pavasarį gimusios pirmagimės, jauna šeima rūpinasi ir numylėtu augintiniu Aiziu, kurį vadina ištikimiausia pasaulyje dukrytės „aukle".

Iš anksto atsiprašau skaitytojų, kad taip ir nesužinosite Justino dukrytės vardo. Dainininkas nuo gimimo jį kruopščiai slėpė, nesutinka atskleisti ir dabar. „Vaikas turi pats užaugęs nuspręsti, kas jis bus. Nesakome dukrytės vardo, taip pat stengiamės nerodyti ir jos pačios žurnalistams. Ateis laikas, kai ji viską galės daryti savarankiškai, tada ir nuspręs savo ateitį", - sako dainininkas.

Taip sutapo, kad su Justinu ir Migle kalbėjomės dieną, kuomet jų dukrytei sukako lygiai 8 mėnesiai. Auginantys mažus vaikus žino, kad tai labai įdomus vaiko raidos etapas, kuomet ima ryškėti charakterio bruožai, temperamentas ir pomėgiai. Tam pritaria ir Justinas: „ Dukrytė yra labai smalsi, judri, aktyvi - tikra nenuorama. Auginti ir lavinti ją mums iššūkis. Nelengva, bet labai įdomu. Tenka mąstyti ir sukurti vis naujų veiklų, žaidimų. Jau dabar matome, kad mažylė bus labai užsispyrusi. Pastebime, kad ji viską nori daryti savarankiškai . Mėgsta muziką - savo kalba ir dainuoja ir šoka - tai malonaus triukšmo namuose netrūksta".

Tokio amžiaus vaikai paprastai pradeda šliaužioti ir ropoti, ruošiasi pirmiesiems žingsniams, tad namuose tenka slėpti visus jiems pavojingus daiktus: į nepasiekiamą aukštį sukelti gėles nuo žemės, saugoti staltieses ir vazas. Tą patyrė ir Lapatinskų šeima, todėl artėjant Kalėdoms jiems teko gerokai pasukti galvą, kaip sukurti saugią aplinką pirmagimei. „Gėles jau seniai nuo grindų užkėlėme ant palangių, o kadangi dukrytė itin judri ir smalsi, dėl jos saugumo įsigijome kelis kilimus, namuose visur mėtosi pagalvės - jomis apdangstėme „stačius" kampus, - sako pašnekovai.

Mišku kvepiančios Kalėdos

Justino ir Miglės šeimos Kalėdos šiemet kvepia mišku. „Anksčiau puošdavome dirbtinę eglutę, bet gimus vaikui, pasižadėjome kiekvienais metais puošti gyvą eglutę vazone, kurią po švenčių persodinsime. Kursime prie namų nuosavą eglučių giraitę, nes labai gaila matyti eglučių kapines prie konteinerių. Šiais metais puošėme gyvą eglutę, nes norėjome, kad namai kvepėtu mišku ir tikromis Kalėdomis. Eglutės žaisliukų turime daug ir įvairių, daugelis jų turi ir savo istorijas: yra gauti dovanų, todėl ;mums brangūs, o jais papuošta eglutė pati gražiausia. Šiais metais įpynėme į eglės šakas ir šiek tiek raudonų žaislų - lauksime ugninės beždžionės metų. Tiesa, dėl dukrytės saugumo ant eglės apatinių šakų kabinome mažai žaisliukų. Mergytei labiausiai patinka lempučių girlianda - kiekvieną kartą įjungus, ji ima ploti rankytėmis", - pasakoja Lapatinskai.

Dar viena tradicija, kurią šeima išlaikė ir šiemet - prieš Kalėdas kepti kūčiukus bei meduolius, kuriais vėliau vaišina draugus, kaimynus ir kitus brangius žmones. Šiais metais tešlą minkė jau šešios rankos - mažoji dukrytė taip pat mielai įsijungė į procesą ir žaidė su tešla. „ Taip pat turime dar vieną savitą šeimos tradiciją - Kūčių vakarienę valgyti prie stalo, padengto savo staltiese, kad ir kokiame mieste bebūtume", - sako Justinas.

Mūsų šeimos pamatas yra vienas kito išklausymas ir sprendimų priėmimas kartu. Esame sutarę, kad prie savo atžalos nespręsime jokių ginčų ir išlaikysime vienas kito autoritetą. Kaip tai mums pavyks, parodys laikas.Justinas LAPATINSKAS

Po kelių dienų Justinas ir Miglė su mažąja dukryte leisis į kelionę - Kalėdų švęsti važiuos pas draugus ir artimuosius į Dzūkiją ir Žemaitiją. „Gruodžio pradžioje aš vis bandau Kalėdas „pavogti", žmona pasiduoda šventinei pirkimo - dovanojimo karštinei, o šventėms priartėjus namuose įsigali ramybė. Per Kalėdas visada būna ypatinga nuotaika, tai laikas, kai norisi būti geresniais, todėl visada randame laiko aplankyti artimuosius. Juk tai ir yra pagrindinė švenčių mintis", - sako Justinas.

Paklausus, kokias dovanas jauni tėvai išrinko savo mylimai dukrytei, šmaikštusis Justinas išsisuka nuo klausimo: „Kokias dovanas? Nelabai suprantu, apie ką jūs čia? O tai ne Kalėdų senio darbas? Na, bent aš tai jo labai laukiu".

Ypatingas laikas dviese

Interviu žurnalui "Tavo vaikas" prieš pusė metų Miglė neslėpė, kad pirmosios savaitės su dukryte tikrai buvo nelengvos. Reikėjo laiko apsiprasti su nauju gyvenimo ritmu, išmokti suprasti dukrytės poreikius. Šiandien, kai pirmųjų kūdikystės mėnesių sunkumai jau praeityje, Justinas su žmona mėgaujasi tėvyste ir suranda laiko ypatingam laikui tik dviese. „ Taip, dukrytė dabar tikras mūsų šeimos džiaugsmas. Kartais paliekame mažylę seneliams o patys keliaujame į filmą, teatrą, restoraną ar SPA. Tačiau labai greitai jos pasiilgstame, tad labiausiai mėgstame viską daryti kartu. Kuo daugiau būname su ja, tuo labiau suprantame jos poreikius, išmokstame dirbti kaip komanda. Be to, ji kiekvieną dieną išmoksta vis naujų dalykų, kurių tiesiog nenorime praleisti, gal dėl to ją prižiūrime patys ir nesidaliname su kitais", - sako pašnekovai. Paklausti, ko labiausiai ilgisi iš tų laikų, kai neturėjo vaiko, prisipažįsta, kad pasiilgo kelionių: „Turim svajonių jau pavasarį kur nors visi keliauti. Kol dukrytė maža, kelionėms rinksimės neilgo skrydžio keliones. Taip pat turime svajonę leistis po Europą su nameliu ant ratų, tačiau tam vis pritrūkstam laiko".

Šeima turi būti komanda

Dukrytės gimimo įkvėptas savo 28-ojo gimtadienio proga Justinas šį rudenį išleido naują dainą - lyrišką lopšinę „Pasaka", kurią įrašė kartu su vaikų grupe „Hey". Nors ir pastebi, kad dukrytė yra muzikali, specialiai jos ruošti tapti muzikante neketina. „Jei dukra manęs klausys, tai neturės vaikystės, nes aš ją noriu leisti į dailųjį čiuožimą, karatė, pramoginius šokius, tapybą, gitaros, smuiko pamokas, o kas žino, kiek užsiėmimų prigalvotų žmona, - juokauja dainininkas. - Iš tiesų vaikas pats rinksis mėgstamus užsiėmimus, o mes galėsime ją tik skatinti ir palaikyti".

DELFI / Orestas Gurevičius

Justinas ir Miglė atviri - dukrytės gimimas buvo labai svarbus įvykis jų gyvenime, paskatinęs permąstyti vertybes ir susidėlioti prioritetus gyvenime. „ Mūsų šeimos pamatas yra vienas kito išklausymas ir sprendimų priėmimas kartu. Esame sutarę, kad prie savo atžalos nespręsime jokių ginčų ir išlaikysime vienas kito autoritetą. Kaip tai mums pavyks, parodys laikas", - atsisveikina svetinga ir draugiška Justino ir Miglės Lapatinskų šeima.

Justino palinkėjimas Kalėdų proga

Visiems linkiu visko geriausio, ugningų Naujųjų metų, o žmonai pažadu, kad kitais metais aš Kalėdas vogti pradėsiu anksčiau.

Miglės palinkėjimas Kalėdų proga

Linkiu, kad visad meilė lydėtų jūsų šeimas, jaukumas - jūsų namus, o sėkmė - jūsų darbus. Linkiu visiems pajusti Kalėdų dvasią ir ja pasidalinti su kuo daugiau žmonių, lai noras būti geresniais neišblėsta visus metus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis