Oksana Pikul Jasaitienė – apie pirmąsias Kalėdas trise

Krepšininko Simo Jasaičio žmona ir 5 mėnesių Dominyko mama atlikėja Oksana Pikul-Jasaitienė įsitikinusi - Kalėdos yra ten, kur šeima.

„Kalėdos ir man, ir vyrui Simui pirmiausia yra šeimos šventė. Kiekvienais metais, jei tik galime, aplankome jo giminę ir mano mamą su broliu. Tačiau krepšininkų šeimos niekada nėra tikros, kur sutiks didžiąsias metų šventes. Aišku, tik viena - su šeima.

Kad ir kur būtume, aš visada ruošiu šventinį stalą, gaminu tradicinius patiekalus. Firminio patiekalo, kurį būtinai gaminu kasmet per Kalėdas, neturiu - eksperimentuoju, keičiu valgiaraštį. Žinau, kad šiemet, kai būsime Italijoje, būtinai pagaminsiu ką nors lietuviško.

Šiemet Kalėdos bus įspūdingos - mūsų mažylis jau sėdės prie eglutės ir valgys savo kalėdinę košę. Nors kaip ir kiekviena „leliuką" auginanti mamytė jaučiuosi šiek tiek išvarginta nemigo naktų, tačiau labai stengsiuosi, kad šventė būtų šventė ir mano dėmesio užtektų visiems mylimiems žmonėms.

Nieko nenustebinsiu pasakiusi, kad Kalėdos man yra... mandarinai. Jų kvapas iki šiol man asocijuojasi su Kalėdomis, apie tai mamai primenu kiekvienais metais.

Mano mama labai stengdavosi, kad aš, mažutė jos dukrytė, pajusčiau šventinę nuotaiką. Ji puošdavo namus, darželių pasirodymams siūdavo sukneles. Ilgai tikėjau Kalėdų Seneliu. Kad jis yra mano mama, supratau jau būdama mokinukė, kai aptikau spintoje paslėptą pliušinį meškiną ir tą patį Kalėdų rytą radau po eglute...

Tada ir tapo aišku, kieno tai darbeliai. Bet nenusiminiau, nes mama man yra brangiausias žmogus pasaulyje, todėl nieko tokio, kad ji dar yra ir Kalėdų Senelis, tiksliau, Senelė...

Dabar Kalėdų Senele jai stengiuosi būti aš. Esu labai praktiškas žmogus, mėgstu dovanoti daiktų, kurių žmogui tikrai reikia, ir žinau, kad nedūlės kur spintoje ar spintelėje, tačiau į kalėdinę dovaną stengiuosi įdėti dar daugiau šilumos, ieškau tokios, kuri perteiktų kokią nors idėją ar mintį...

Vis dėlto didžiausia dovana yra laimingi ir sveiki artimieji.

Namus Kalėdoms puošiu tradicinėmis spalvomis - raudona, žalia. Mėgstu pastelinius tonus, tačiau šiemet švęsime ryškiai: juk Dominyko akį labiau traukia tai, kas ryšku ir žaisminga. Stengiuosi dėl jo - juk pirmosios sūnaus Kalėdos!

Kiekvienais metais per Kalėdas lankau geriausius draugus. Jei būsime Lietuvoje, šios tradicijos laikysimės ir šiemet - lankysime juos trise. Juk svarbiausia per šventes yra būti kartu, o visa kita - tik jaukumo teikiančios smulkmenos."

2015 Nr.12 TAVO VAIKO žurnale skaitykite:

Šventės ateina: ką dovanosime?

Santykiai: neišklausyta nebus laiminga

Numerio tema: mandagus - nuo pirmų dienų

Kitoks požiūris: hipergloba yra gėris

Pirmieji metai: gimę šaltuoju metu

Pirmas kartas: reikia antibiotikų

Išsamus žurnalo anonsas – čia.

Užsiprenumeruoti palankiausiomis sąlygomis galite čia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis