Ketvertuką pagimdžiusi 65 metų moteris sulaukė ypatingų žinių

Prieš tris mėnesius vienoje Vokietijos klinikų 65 metų pensininkė Annegret R. po cezario pjūvio operacijos susilaukė ketvertuko. Tai pirmasis toks atvejis pasaulyje, kai garbaus amžiaus moteris pagimdė iš karto keturis naujagimius.

Išskirtines teises į šią neeilinę istoriją nusipirkęs Vokietijos koncernas RTL šiomis dienomis parodė pirmąjį reportažą, kuriame įamžintas prieš 3 mėnesius gimęs ketvertukas.

Vaizdo įraše matyti, kaip Annegret R. su jauniausia savo dukterimi atvažiuoja į ligoninę aplankyti čia vis dar augančio ir stiprėjančio ketvertuko. Motina paima ant rankų vieną mažylį ir atsisėdusi maitina jį pienu iš buteliuko.

Šiuo metu visi keturi kūdikiai sveria daugiau kaip po pustrečio kilogramo, jie patys kvėpuoja, valgo iš buteliuko, neturi sveikatos problemų, dėl kurių jiems reiktų dar likti ligoninėje.

Gegužės 19 po cezario pjūvio operacijos gimė ketvertukas - Neeta, Dries, Bence ir Fjonn. Tuo metu jų motinai Annegret R. buvo vos 26 nėštumo savaitės. Iki nėštumo pabaigos dar buvo likę beveik 15 nėštumo savaičių, todėl neišnešioti naujagimiai buvo itin mažučiai - svėrė nuo 655 iki 960 gramų, jų ūgis buvo nuo 30 iki 35 cm. Prieš laiką gimę mažyliai buvo patalpinti intensyviosios terapijos skyriuje. Neeta atlikta žarnyno operacija, Dries prieš mėnesį taip pat prireikė smegenų operacijos dėl besikaupiančio skysčio.

Kaip atrodo ketvertukas šiandien, galima pamatyti čia.

Šiuo metu visi vaikai jaučiasi gerai, yra sveiki ir tuoj galės keliauti namo. Tai reportaže patvirtino ketvertuką prižiūrinčios Berlyno klinikos Neonatologijos skyriaus vedėjas Christoph Bührer.

65- metų vienišos vokietės nėštumas paskatino diskusiją visame pasaulyje - ar etiška lauktis vaikų tokiame vėlyvame amžiuje. Pagal profesiją anglų ir rusų kalbos mokytoja, Annegret R. yra vieniša mama, kuri iki šio gimdymo viena augino 13 vaikų ir jau turėjo 7 anūkus. Vyriausiajam moters vaikui šiandien yra 44 metai. Gimus ketvertukui, šiandien Annegret yra 17 vaikų mama. Beje, ne visi iš jų pritarė tokiam vėlyvam savo motinos norui vėl tapti mama. Kai kurie vaikai žiniasklaidai išsakė kritišką savo nuomonę šiuo klausimu. Beje, moteris ištekėjusi buvo tik vieną kartą, kitų savo vaikų ji susilaukė su 5 skirtingais vyrais.

Pasak moters, jos jauniausioji devynmetė duktė Lelia labai norėjo brolio ar sesės, todėl būdama garbaus amžiaus ji pasirinko pagalbinio apvaisinimo paslaugas užsienyje ir vėl pastojo. Ukrainoje gydyta moteris pasinaudojo spermos ir kiaušialąsčių donorų paslaugomis. Procedūra buvo sėkminga ir paaiškėjo, kad ji laukiasi ketvertuko.

Vokietijoje kiaušialąsčių donorystė yra draudžiama. Be to, daugelyje klinikų maksimalus leistinas embrionų įsodinimas yra 3, o specialistai rekomenduoja apsiriboti dviem. Annegret Ukrainoje buvo įsodinti 4 embrionai, kurie visi prigijo ir moteris tapo nėščia.

Moters poelgis vertinamas nevienareikšmiai. Vieni tokį jos poelgį vadino tiesiog „katastrofa", kiti sakė, jog taip daroma dėl pinigų, mat savo istoriją ir teisę ją viešinti vokietė pardavė vienai žiniasklaidos grupei.

Namo savo ketvertuką moteris planuoja parsivežti dar iki šio mėnesio pabaigos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis