Laura Imbrasienė: geriausiai viena kitą gali suprasti mamos

Kalbiname TV laidų vedėją Laurą Imbrasienę, klausdami, kaip ji vertina mamų iniciatyvą neišmesti dėvėtų daiktų ir drabužių, o nunešti juos į „Mamų mugę"?

Dviejų vaikų mamai, televizijos laidų vedėjai L.Imbrasienei apie „Mamų mugę" papasakojo  kelios pažįstamos mamos. „Jos taip užsidegusios kalbėjo apie šį projektą, kad man parūpo pasižiūrėti, ir kas gi ten vyksta tokio magiško bei stebuklingo. Man pasisekė, nes turėjau nemokamus gidus, tad neteko klaidžioti po vaikiškų rūbų ir daiktų labirintus", – prisimena. Tąkart moteris įsigijo keletą mažulyčių, puikios kokybės daiktelių leliukui ir smagiai pasibuvo su draugėmis.

Paklausta, kaip vertina pačią mugės idėją, L. Imbrasienė atvira: „Geriausiai viena kitą gali suprasti mamos. Nenuostabu, jog mugės idėja, gimė mamų, ne tėčių galvose. Bet kas joje apsilankęs patvirtins: „Taip, šis projektas reikalingas". 

Minios mamų, užsukusios į mugę ne tik naudingai „atsikrato" jau nebereikalingų daiktų, pigiai įsigyja naujų, bet dar ir pasišnekučiuoja su bičiulėmis, sužino įvairiausių naujovių. Tuo pačiu gali pabandyti įsijausti ir į tokią paprastą situaciją – jei aš negalėčiau savo mylimiems mažyliams suteikti būtiniausių dalykų, ar būčiau dėkinga sulaukusi paramos? Tiesiog tarp to rūpinimosi savimi ir savo gerove, daugelis mūsų labai lengvai pamirštame, kad kažkas galbūt liūdi ir jaučiasi prislėgtas, nes gyvena sunkiau".

Pašnekovė neslepia, ji visada ištiesia pagalbos ranką kitam, jei tikrai mato, kad tas gerumas, nebus panaudotas apgaulingais tikslais. Tad jai labai artima ir labdaros idėja.„Pati labiau mėgstu padėti konkrečiam asmeniui, matyti situaciją ar bent ją girdėti iš patikimų žmonių. Dažnai mamos, sukandusios dantis, sukasi kaip gali vardan vaikų, o paprašyti pagalbos nedrįsta, – tvirtina.  – Labai džiaugiuosi, kad mugės organizatoriai sau išsikėlė tikslą  padėti mamoms ne tik daiktais. Šiemet, jei neklystu, mamos pardavusios savo rūbelius, galės paaukoti šiek tiek  pinigų tiems, kam jų labiausiai reikia".

Į klausimą, kodėl dėvėtas daiktas nėra blogai, L. Imbrasienė atsako taip: „Yra keli šios situacijos aspektai. Vienas jų – tai pagalba sunkiau gyvenančiam. Kitas – tai atsakomybė prieš visą pasaulį, kurį mes paliekame savo vaikams ir vaikų vaikams. Vartoti reikia atsakingai. Ar žinote, kokių atliekų Lietuvos sąvartynuose daugiausia? Ogi tekstilės. „Mamų mugė" – tai tikrai puiki idėjų sintezė: skatina prikelti daiktą naujam gyvenimui, paleisti tolimesniam naudojimui. Taip ugdomas atsakingas vartojimas, o gerų mamų bei tėčių dėka nutiesiamas gerumo tiltas, kad juo kažkas galėtų ateiti pagalbos", – tvirtina moteris.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis