Vilnietė sukūrė verslą, kurio misija – dovanoti gerą nuotaiką mamoms

Ar įmanoma verslą nuo...iki... sukurti per kelis mėnesius? Ar įmanoma verslo sėkme laikyti gerą nuotaiką ir šypsenas, kurias jis suteikia žmonėms? Ar įmanoma būti energinga įmonės vadove, mylinčia žmona ir kūdikį žindančia kūdikio mama? Mūsų atsakymas – TAIP. Ir tuoj sužinosite, kodėl.

Interviu su MAMAJUM prekės ženklo sumanytoja Viktorija Ramoškiene susitinkame ankstų rytą. Tada, kai paprastai ofisuose tik geriama pirmoji kava ir prasikrapštomos akys. Tačiau mūsų pašnekovės energija ir nuoširdi šypsena įkvepia iš karto. „Moteris, kuri gali kalnus nuversti“ – mintyse pakrikštiju ją, o vėliau įsitikinu, kad nelabai ir suklydau. „Kaip Jus pristatyti, Viktorija, – teiraujuosi. – Jaunąja verslininke, įmonės direktore ar savininke?" „Vadinkite mane tiesiog Ugnytės ir MAMAJUM mama“, – netikėtai paprašo ji ir paduoda vizitinę kortelę, kurioje šalia telefono numerio perskaitau: „Svarbiausia, kad būtų smagu“.

32 metų vilnietė Viktorija Ramoškienė prieš kelis mėnesius sukūrė jaukių ir smagių, dailininkės piešiniais puoštų rūbų, skirtų mamoms, kolekciją bei įkūrė elektroninę parduotuvę MAMAJUM.com. Viktorija kol kas save verslininke nedrįsta vadinti ir sako, kad viską, ką daro, yra tam, kad padovanotų būsimoms ir esamoms mamoms geros nuotaikos, įkvėptų jas nusišypsoti ir pasijusti laimingesnėmis. Už tai, ką daro, ji pirmiausia dėkinga savo „varikliukams“ – vyrui Egidijui bei 11 mėnesių dukrytei Ugnei.

Viktorija, jūs esate iš tų moterų, kurias naujai veiklai įkvėpė motinystė. Papasakokite, kaip tai nutiko.

Viename banke dirbu projektų vadove, o dabar esu išėjusi vaiko priežiūros atostogų. Esu iš tų mamų, kurioms motinystės metu atsiveria dangus ir nukrenta naujų idėjų. Visi klausia, ar seniai apie tai svajojau ir planavau. Ne! Visada galvojau, kad būtų smagu veikti kažką sau, bet neturėjau minčių, kas tai galėtų būti.

Viktorija su dukryte Ugne
www.turbofotografas.lt

Vieną dieną, kai Ugnei buvo 7 mėnesiai, aš sėdėjau ant sofos, žiūrėjom su vyru filmą, dukrytė žaidė, ir idėja tiesiog įkrito į galvą. Staiga, netikėtai. Savaitę laiko galvojau, ar idėja verta įgyvendinimo, ar užteks patirties ir užsispyrimo. Juk apie siuvimą iki tol žinojau kaip vartotoja. Vis tik po savaitės ėmiausi darbo. Tiesiog supratau, kad negaliu šios minties paleisti, nes kitaip visą gyvenimą savęs klausčiau „kas būtų, jei būtų“. Ir buvau teisi. Kai turi gerą idėją ir nuoširdžiai stengiesi - visas pasaulis tau padeda ją įgyvendinti.

Idėja pas mane atėjo spalio pabaigoje, dabar yra vasario pabaiga, ir jau turiu MAMAJUM rūbų mamoms kolekciją ir elektroninę parduotuvę.

Imtis naujos veiklos nėra lengva, reikia labai daug drąsos ir užsispyrimo. Mano tėtis kartą pasakė - „nelaimingu būti paprasta, o tu pabandyk būti laimingas“. Todėl aš visada už tai, kad reikia bandyti, ieškoti ir eiti pirmynMAMAJUM įkūrėja Viktorija RAMOŠKIENĖ

Pats sunkiausias darbas buvo pereiti nuo idėjos prie gamybos. Kurti labai smagu, bet visas įgyvendinimas reikalauja daug jėgų, užsispyrimo ir drąsos. Tai ne užsienio gamintojų rūbai, kuriuos tiesiog užsakai. Tai gamyba, kur tu pats nuo pradžios iki galo dalyvauji kūrimo procese. Nors rūbus siuva profesionalūs siuvėjai, piešinius piešia nuostabi dailininkė fėja, aš visada šalia. Todėl džiaugiuosi, kad visi rūbeliai tikrai rankų darbo. Kiekvienas piešinys pieštas su didžiule meile, kiekviena siūlė paglostyta. Rankomis piešiniai švelniai, bet ilgam, šilkografijos būdu apgyvendinami ant labai mielų ir jaukių medžiagų. Į kiekvieną įsiuvam geros nuotaikos lopinėlį.

Geri dalykai reikalauja daug pastangų, todėl labai noriu padėkoti savo šeimai, nes ji nusipelno medalio, juk vienas lauke ne karys. Be jų paramos, palaikymo ir tikėjimo tikrai nebūtų pavykę. Ugnytę šiuo metu prižiūrėti padeda mano mama. Nuoširdus ačiū jai už tai.

Kodėl būtent rūbai – nėštukėms, žindyvėms ir tiesiog mamoms?

Kai tapau mama, man atsivėrė visai kiti horizontai, manau, kad su tais mamų hormonais kažkas iš tiesų vyksta (juokiasi - aut.past.). Būna, kad nėštumo metu „įeini“ į kažką, o po to „išeini“. Tai aš gal dar esu kažkur „ten“, ir man tai labai smagi būsena.

Nepaisant to, kad idėja man buvo graži, aš, žinoma, išanalizavau rinką. Turime atvežtinių rūbų, tačiau pasirinkimas nėra labai didelis ir to išskirtinumo nedaug. Pastebėjau štai tokią problemą – besilaukiančiai ir ką tik pagimdžiusiai moteriai labai trūksta geros nuotaikos ir pozityvumo. Nors ir nusiteiki, kad viskas bus nuostabu, jokio liūdesio, kažkuriuo momentu užklumpa daugybė klausimų, moteris sutrinka, kas ji yra – mama? Žmona? Moteris? Reikia laiko susitaikyti su nauju vaidmeniu, ypač sulaukus pirmo vaikelio.

Moterims vienas iš dalykų, kas kelia gerą nuotaiką, yra rūbai. Kiekviena moteris pasakys, kad apsivilkus mielą rūbą ir nosis aukštyn pakyla. Norėjosi sukurti mielus širdžiai rūbus, kurie priliptų prie kūno ir dovanotų gerą emociją. Galvojau ne apie aukštąją madą, o apie patogų ir kokybišką drabužį, kurį apsirengus pagerėja nuotaika. Tai buvo svarbiausia. Kitas prioritetas – universalumas. Mūsų moterys mėgsta sutaupyti pinigų. MAMAJUM rūbai tinka besilaukiančiai, pagimdžiusiai ir žindančiai, o taip pat ir tiesiog mamytei.

Mačiau, kad turite ir ryškių spalvų rūbų, taip pat atkreipiau dėmesį, kad su jūsų rūbais pozuoja ne manekenės, o ir „žmogiškų“ formų moterys. Papasakokite daugiau apie MAMAJUM asortimentą.

Taip, ryškių spalvų mūsų kolekcijoje nemažai. Bandau pasakyti, kad ryškios spalvos tikrai gerina nuotaiką, todėl nereikia slėptis – geriau būti pastebėtai. Ypač nėštukei, nes besilaukianti moteris yra nuostabiai graži. Aišku, kolekcijoje yra ir ta puiki pilka spalva, kaip gi be jos (juokiasi - aut.past.). Turime palaidinių, labai mielų naktinių marškinių ir tai, kas labiausiai patinka moterims – suknelių.

Visi rūbai iš medvilnės (trikotažo). MAMAJUM rūbai tinka visoms mamoms, nepriklausomai nuo jų formų. Fotosesijų modeliai yra nuostabios mano draugės. Mamos, esamos ir būsimos, įvairių formų, tarp kurių ir aš esu su savo XXL dydžiu. Man norisi pasakyti mamoms – visos jūs gražios! Pačios nuostabiausios! Labai sunku yra sukurti ir užauginti stebuklą, bet mamos pamiršta, kad jos pačios yra stebuklas, vienintelis toks kūrinys su visa krūva savo žavių emocijų.

MAMAJUM nuotraukų galerija, www.turbofotografas.lt nuotraukos.

Rūbų išskirtinumas yra tas, kad kiekvienas jų turi dailininkės Kotrynos Abromaitytės piešinį. Piešiniai labai šilti, susiję su gyvybės tematika, skleidžiantys geras emocijas. Daug kam atrodo, kad rūbų verslas – tai didelis fabrikas, kur ateini ir tik pasiimi viską. Tikrai ne! Visada būni šalia. Be abejo, mieliausia ir jautriausia širdžiai dalis – pakavimas į dėžutę, kaspinėlio perrišimas ir išsiuntimas naujai šeimininkei.

O kaip sukurti universalius rūbus, kurių vienas ir tas pats tinka ir nėštukei, ir jau pagimdžiusiai mamai?

Rūbai pagaminti iš mielų medžiagų, kurios prisitaiko prie įvairių kūno pokyčių. Jų universalumas padeda taupyti, nes nereikia pirkti kelių skirtingų rūbų. Suknutės turi 2 užtrauktukus, todėl yra pritaikytos žindančiai mamai. Labai norėjosi, kad nebūtų akivaizdžių užuominų apie žindymą – sagų, matomų užtrauktukų, todėl jie labai subtiliai paslėpti. Pastebėjau, kad žindymo metu moterys negali dėvėti savo mėgstamų suknelių. Marškinėlius, palaidines gali nešioti, o suknelės žindyvei nėra labai patogu. Kadangi maitinau ir iki šiol maitinu Ugnę, visos mano suknios liko kaboti spintoje. MAMAJUM suknelės išsprendžia šią problemą. Norėčiau, kad mamos dėvėtų jas ir jaustųsi gražios.

Kai kurios moterys baiminasi pirkti internetu: esą „nepataikys“ dydžio, negali prisimatuoti... Kaip jums sekasi griauti šiuos stereotipus?

Aš žiūriu į MAMAJUM ne kaip į verslą, o kaip į misiją. Jei apsirengusi mūsų rūbais mama nusišypsos, taps nors truputį laimingesne tą akimirką, viskas bus gerai. Sakau tai labai nuoširdžiai.MAMAJUM įkūrėja Viktorija RAMOŠKIENĖ

Sakyčiau, kad tai mitas. Labai daug mamų Lietuvoje perka internetu, iš užsienio el.parduotuvių, taip pat drabužių iš kitų mamyčių. MAMAJUM.com puslapyje esame pateikę ne tik dydžių lentelę su išsamiais išmatavimais, bet ir jei tik galime, visada stengiamės patarti. Jei kažkas netinka, mielai pakeičiame rūbus. Suprantu, kad moteriai smagu pasimatuoti, todėl stengsiuosi, kad ateityje tokia galimybė būtų.

Esate drąsi moteris, Viktorija. Kokie jūsų pirmieji veiklos rezultatai?

Kažkas, turbūt, pasakys: „Kiek atsirado dabar dizainerių ir stilistų...“ Aš jokiu būdu neprisistatau dizainere. Aš nei to siekiu, nei jaučiuosi, kad būčiau verta. Esu mama, kuri sugalvojo rūbus mamoms. Aš žiūriu į MAMAJUM ne kaip į verslą, o kaip į misiją. Jei apsirengusi mūsų rūbais mama nusišypsos, taps nors truputį laimingesne tą akimirką, viskas bus gerai. Sakau tai labai nuoširdžiai.

Pozuoti fotosesijai Viktorija pakvietė ne modelius, o savo geras drauges.
www.turbofotografas.lt

Imtis naujos veiklos nėra lengva, reikia labai daug drąsos ir užsispyrimo. Bet mano tėtis kartą pasakė - „nelaimingu būti paprasta, o tu pabandyk būti laimingas“... Todėl aš visada už tai, kad reikia bandyti, ieškoti ir eiti pirmyn.

Elektroninė parduotuvė jau veikia, užsakymai pradeda byrėti, ateityje turiu didelių tikslų ir svajonių. Atsiliepimai apie MAMAJUM labai geri, palaikymo sulaukiu išties daug. Kolekcijos esamoms ir būsimoms mamoms Lietuvoje nebuvo sukūręs niekas. Sukūrus kolekciją suvokiau, kad įkopiau į didžiulį kalną, bet tada atidariau naujas duris ir pamačiau naujus himalajus priešais. Labai stengsiuosi, kad MAMAJUM taptų geros nuotaikos ambasadoriumi tarp mamyčių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis