Karolina Liukaitytė: ką daryčiau kitaip, jeigu laukčiausi kūdikio dabar?

Ką norėčiau daryti kitaip, jeigu laukčiausi dabar? Šį klausimą uždavėme garsiai mamai, jau sūpuojančiai savo atžalėlę. Tikimės, patarimai bus naudingi ir kitoms mamytėms.

Karolina Liukaitytė, buvusi orų pranešėja, 8 mėn.Lukrecijos mama

Mėgaukitės nėštumu

„Jeigu dar kartą laukčiausi kūdikio, neprisipirkčiau tiek daug nereikalingų dalykų. Mane aplinkiniai gąsdino, kad bus labai sunku žindyti, tad prisipirkau buteliukų, pientraukį, žindukų, kurie iki šiol guli neišpakuoti stalčiuose. Būsimas mamas noriu nuraminti, kad maitinti krūtimi kur kas paprasčiau, nei atrodo prisiklausius įvairių kalbų. Mano dukrytei dabar - 8 mėn., aš ją iki šiol maitinu krūtimi ir visi mano pirkiniai, skirti žindyti, tapo nereikalingi.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Dviguba laimė: garsiojo sportininko šeimoje antrą kartą gimė dvynukai
"Nuogą" knygą parašiusi 4 vaikų mama nesigaili emigravusi iš Lietuvos

Pamenu, kai laukiausi Lukrecijos, svajojau, kad rengsiu ją gražiomis suknytėmis, kūdikiams skirtais kostiumėliais, kurie taip traukė akį parduotuvių lentynose. Tačiau pagimdžiusi supratau, kad tokie drabužiai kūdikiui nereikalingi, kad geriausiai jį aprengti paprastais patogiai užsegamais šliaužtukais..

Mes su vyru labai norėjome iš anksto nupirkti savo dukrytei lovytę. Užsakėme ją, nekantriai laukėme, tačiau Lukrecija joje dar nė vienos nakties nemiegojo. Kol žindau dukrytę, man patogiau, kai ji miega kartu su mumis, ir kada nori, tada pavalgo naktį.

Žurnalo "Tavo vaikas" (I.Jankauskaitės) nuotr.

Mamoms patarčiau apgalvoti ir kokį vežimėlį pirkti. Tai labai svarbus pirkinys, mes tai žinojome ir išsirinkome gerą, bet nepagalvojome, kad jis per sunkus, mat sveria 17 kg! Labai sunku jį tampyti laiptais žemyn ir aukštyn.

Buvau labai sąžininga nėščioji ir gavusi daiktų, kuriuos reikia pasiimti į ligoninę, sąrašą maniau, kad turiu turėti viską, kas yra tame sąraše. Pamenu, kad buvo parašyta: „Odinės šlepetės." Kiek privargau jų beieškodama, kol pagaliau radau tokias, kurių iki šiol nesu apsiavusi.

Kadangi dabar dažnai trūksta miego, patarčiau besilaukiančioms mamytėms kuo daugiau miegoti, žiūrėti gerus filmus, skaityti knygas, nes vėliau gali nebelikti laiko. Pamenu, kad pirmomis dienomis po gimdymo mus su vyru ištiko euforija, dieną naktį žiūrėjome į savo vaiką, paskui pajutome, kad labai trūksta miego. Patarčiau susirasti gerus gimdymo kursus, nusivesti į juos vyrą, kad šis mokėtų padėti savo moteriai. Man vyras negalėjo daug padėti, nes buvo pažaliavę vaisiaus vandenys, gydytojai prijungė kelias lašines. Man neleido vaikščioti, tad vyro patarimai, kaip kvėpuoti, kada kvėpuoti, švelniai tariant, tuo metu erzino. Tačiau jeigu gimdymas sklandus, manau, kad vyras gali labai daug padėti.

Per visą nėštumą aš labai jaudinausi, ar viskas bus gerai. Buvau iš tų mamyčių, kurios nerimauja ir lekia pas gydytoją, kad  paklausytų, ar plaka širdutė. Mane kamavo įvairios baimės. Norėtųsi būsimoms mamoms patarti, kad nepasiduotų baimėms, bet žinau, kad tai nelengva padaryti. Tuomet patarimas vyrui - jeigu matote, kad žmona labai nerimauja, raskite būdų ją nuraminti."

Daugiau garsių mamų pamąstymų šia tema rasite naujame žurnale būsimoms mamoms ir tėčiams „9 mėnesiai".

Žurnalo ieškokite visose prekybos vietose arba čia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis