Siamo dvynukai: išskirtinė gyvenimo istorija FOTO

Naujienų agentūros vakar išplatino nuotraukas, kuriose du maži berniukai, padedami trenerio, bendrauja su delfinu. Jie krykščia, kai šis sukelia vandens purslų fontaną, juokiasi, bandydami ranka pasiekti jį paglostyti. Įsižiūrėjus atidžiau paaiškėja, kad berniukai turi po vieną koją. Pamažu aiškėja tiesa - tai garsieji Siamo dvyniai iš Airijos, kurie dėl savo ypatingos istorijos buvo praminti "mažaisiais kovotojais" vos gimę.

Žinia apie Siamo dvynius - nėštumo metu

Tai, kad laukiasi dvynių, airė Angie Benhaffaf sužinojo būdama 12 nėštumo savaičių. Po kurio laiko echoskopijos metu gydytoja pastebėjo keistai susipynusius abiejų vaikelių kūnelius. Paaiškėjo bauginanti tiesa, tai - Siamo dvyniai.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Astrologė - apie vaiką Jautį ir jo santykius su kitais Zodiako ženklais
Gaminame vaikams: naminiai guminukai

Iki pat nėštumo pabaigos nebuvo visiškai aišku, ar mažyliai turi vieną širdį, ar dvi. Jei jie būtų dalijęsi viena širdimi, jų išgyvenimo tikimybė būtų nedidelė.

Tačiau laimė, likimas čia buvo palankus, berniukai turėjo dvi širdis. Dėl ypatingos rizikos, moteris gimdė ne gimtojoje Airijoje, o Londone, Didžiojoje Britanijoje. Berniukai gimė 34 nėštumo savaitę. Tėvai juos pavadino Hassanu ir Husseinu.

Vida Press

Atskyrimo operacija - itin rizikinga

Iš karto po gimdymo krūtine suaugę broliukai jautėsi pakankamai neblogai, tačiau buvo aišku, kad jų atskyrimo operacija - neišvengiama. Medikai nutarė ilgai nedelsti ir operuoti mažus kūdikius.

Prieš ketverius metus atlikta Siamo dvynių atskyrimo operacija truko 14 valandų. Londono Ormond Street ligoninėje vykusioje operacijoje dalyvavo 20 medikų komanda, kurioje dirbo 4 chirurgai ir 4 anesteziologai. Mažieji airiai, kuriems operacijos metu tebuvo 4 mėnesiai, operaciją ištvėrė gerai, komplikacijų nekilo.

Atskirti Hassanas ir Husseinas po operacijos buvo nugabenti į intensyviosios terapijos skyrių, tačiau jų gyvybei pavojus nebegrėsė. Po 7 savaičių jie sugrįžo į namus. Tai, kad berniukai po sunkios operacijos atsigavo taip greitai, buvo staigmena ir medikams - jie prognozavo, kad ligoninėje po operacijos dvyniams teks praleisti apie 4 mėnesius, tai yra, dvigubai daugiau, negu to prireikė. Tuo metu berniukų tėtis, kilęs iš Alžyro, išėjo iš darbo, kuriame dirbo vyriausiuoju virėju. Jis norėjo visą laiką ir jėgas skirti savo šeimai ir sūnums.

Vida Press

Sulaukė moralinės ir materialinės pagalbos 

Mažylių operacija pavyko, tačiau atskyrus mažylius, kiekvienas iš jų turėjo po vieną koją. Vienas iš berniukų turi kairiąją, kitas - dešiniąją koją. Taip pat abu broliai turi po vieną inkstą.

Berniukų tėvai Azzedine ir Angie savo sūnelius vadina didžiaisiais kovotojais.

Netoli Korko miesto (Airija) gyvenanti šeima dar augina dvi vyresniąsias dukteris. Vietos bendruomenė prieš operaciją surengė labdaros akciją, kurios metu aukojo šeimai pinigus, kurių prireikė operacijai ir pooperaciniam gydymui. "Dėkojame visiems airiams, kurie ir aukojo, ir nuoširdžiai meldėsi už mūsų berniukus", - sakė mama Angie.

Šeima yra bendravusi ir su Didžiosios Britanijos karaliene Elžbieta II -ąja, kai ši lankėsi vizito Airijoje.

Vida Press

Susitikimas su mylimiausiu delfinu

Šiandien berniukų sveikata nėra ideali. Hassanui diagnozuota stuburo skoliozė ir jo laukia ne viena stuburo operacija. Nepaisant to, šeima stengiasi, kad berniukai gyventų pilnavertį gyvenimą - jie bendrauja su bendramžiais, džiaugiasi įprastomis vaikiškomis pramogomis.

Šią savaitę berniukai buvo užfiksuoti neįprastoje - delfinų - draugijoje. Išsipildė keturmečių mažylių svajonė aplankyti savo mėgstamo filmo „Mano draugas delfinas" ( angl. Dolphin Tale) herojų.

Šis susitikimas buvo jaudinantis ir todėl, kad delfinas, su kuriuo, padedami delfinų trenerio, bendravo mažyliai, neturi uodegos. Vietoj jos delfinui pritaisytas protezas.

Vida Press

Šioje kelionėje dvynius lydėjo ir jų sesutės, dešimtmetė Malika ir 6 metų Iman.

Nuotraukų galerijoje - Siamo dvynukų gyvenimo akimirkos.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis