Jaunoji karališkoji šeima netenka tobulų tėvų titulo?

Kiek laiko buvo jūsų mažyliui, kai ryžotės palikti jį artimųjų globai ir leidotės su vyru ar draugėmis į kelionę be jo? Mėnuo? Metai? O gal iki šiol nesate su juo išsiskyrę ilgiau kaip kelioms valandoms?

Atostogos be vaiko: klaida ar išmintingas poelgis?

Tokios diskusijos šiomis dienomis verda Didžiosios Britanijos, o ir viso pasaulio, žiniasklaidoje. Jaunoji karališkoji šeima, Catherine Middleton (32) ir princas Williamas (31) susilaukė kritikos po to, kai išvyko dviese atostogų į Maldyvus, be savo mažojo sūnaus

Aštuonių mėnesių George liko namuose su seneliais Carole ir Michael Middleton'ais bei aukle. Karališkasis kūdikis, kol tėvai atostogavo, buvo Berkšyro grafystėje, o šeimos saugumu kruopščiai rūpinosi apsauga.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Skaitytojos gimdymo istorija: nedarykite mano klaidos
Žinomos šeimos vaikams suteikia lietuviškos kilmės vardus

Publikacijose neslepiama kritikos ir skepticizmo jaunų tėvų adresu: ar teisingai jie pasielgė, atsiskyrę nuo vaiko? Komentatoriai dar negailestingesni, negu karališkosios šeimos gyvenimą aprašinėjantys publicistai - ir Facebook, ir Twitter tinkluose šią naujieną komentuojantys žmonės sako esą nusivylę tokiu jaunos šeimos poelgiu. 

Jų nuomone, kūdikis ir mama pirmaisiais gyvenimo metais yra tarsi vienas nedalomas vienetas, ir netgi palikimas ilgesniam laikui su kitais, patikimais ir šeimai artimais žmonėmis, jam niekada neatstos tikros mamos.

Krikštynų dieną.
AFP/Scanpix

Kaip žinia, iki šiol Kate Middleton ir princui Williamui visuomenės akyse pavykdavo išlaikyti sukurtą teigiamą įvaizdį. Princo dalyvavimas žmonos gimdyme, kūdikio saugojimas nuo viešumo, pasaką primenančios krikštynos - visa tai kūrė tobulos mamos ir tėčio įvaizdį.

Tačiau yra ir pateisinančių tokį jaunos šeimos poelgį: pasigirsta nuomonių, kad pora pasielgė itin išmintingai, nes nori laiko skirti tik vienas kitam, puoselėti santuokinius vyro ir moters ryšius, o ne tik būti mama ir tėčiu.

Primename, kad mažasis George yra trečiasis eilėje į karališkąjį sostą po senelio Charlso bei tėčio Williamo.

Balandžio mėnesį Didžiosios Britanijos princas Williamas su žmona Kembridžo kunigaikštiene Catherine Middleton vyks oficialaus vizito į Australiją ir Naująją Zelandiją, kur lankysis šalies vadovų kvietimu. Vizitas bus ypatingas tuo, jog į jį su tėvais vyks sūnelis George'as. Visa kelionė truks 18 dienų.

Daugiau apie planuojamą vizitą rašėme čia.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis