Daugiavaikės mamos patarimai vaikelio susilaukusiai jaunai šeimai

Susilaukus vaiko, gyvenimas keičiasi iš esmės. Tikėtis, kad viskas buvo lygiai taip pat, kaip tada, kai buvote tik dviese, nėra realu.

Vaiko gimimas - didelis išbandymas santuokai, todėl knygos „Parenting By Heart" autorė ir penkių vaikų motina Pinky McKay sako, kad abi pusės turi stengtis santykius puoselėti. Jos patarimai visiems esamiems ir būsimiems tėvams.

Pasikeis seksualinis gyvenimas

Vyrai ir moterys skirtingi, mama tapusi moteris gali iš pradžių atsidėti kūdikio priežiūrai visą dieną (ir naktį), todėl gali norėti glamonių, kurios nesibaigia seksu, arba gali apkritai nenorėti seksualinių santykių. Na o vyrams artumas yra neatsiejamas nuo sekso. Štai čia intymumui svarbiausia bendravimas ir supratimas.

„Vyrams kur kas daugiau šansų sulaukti, ko nori, jeigu padės prižiūrėti kūdikį. Pasūpuoti, panešioti, išmaudyti - puikus būdas pasidalinti kūdikio priežiūros rūpesčiais, taip pat - sutvarkyti namus ar pagaminti valgyti, tada ji turės laiko intymiems santykiams ir nejaus streso dėl neatliktų darbų. Vyrai, tebus indų plovimas - įžanginės glamonės", - pataria specialistė.

Po vaiko gimimo gali pasikeisti jūsų santykiai su partneriu, jūsų požiūris į intymumą. Gydytojo apžiūros, skausmo baimė, taip pat ir partnerio parama, dėmesys turi įtakos moters jausmams partneriui. Pasikalbėkite su vyru, o jei kažkas negerai, kreipkitės pagalbos į psichologą.

Priimkite pasikeitusį kūną

Kūnas patiria naują etapą, išnešiodamas kūdikį, taigi duokite sau laiko priprasti prie kūno po gimdymo ir nesitikėkite, kad per dieną vėl atrodysite kaip modelis. „Kūno suvokimas gali turėti didelės įtakos savo seksualumo suvokimui po gimdymo - nukaręs pilvas gali sukrėsti daugelį moterų, o pagimdžiusių ir nuostabiai atrodančių garsenybių įvaizdis, kurį pateikia žiniasklaida, tikrai nepadeda", - sako daugiavaikė motina.

Skirkite pasimatymą vyrui

Kūdikio priežiūrai skiriate visą savo laiką, bet ne mažiau svarbu skirti laiko santykiams su vyru, pabūti dviese. „Jei norite pabūti kartu, reikia planuoti - paskirti dieną pasimatymui, net jei tai bus filmas drauge ar į namus užsisakyta vakarienė, - pataria Pinky. - Arba pasielkite spontaniškai - nebūtina mylėtis tik naktį ir tik miegamajame."

Nebijokite paprašyti pagalbos

Pasisamdykite namų tvarkytoją, asmenį, kuris pavedžiotų šunį ir nebijokite prašyti pagalbos draugų ar artimųjų, kad pasilengvintumėte gyvenimą. Jūs neįkyrite, atvirkščiai, žmonėms malonu ir džiugu prisidėti prie kūdikio priežiūros ir matyti jus laimingą.

Turėkite savo santaupų

Statistika rodo, kad daug nesutarimų šeimose kyla dėl pinigų, kad ir kiek žmonės jų turėtų. Taigi patartina planuoti nėštumą ir gimdymą, atidedant kažkiek pinigų sau iki gimdymo. Jei nuolat buvote finansiškai nepriklausoma, gali būti sunku prašyti partnerio pinigų. Partneriai ne visada supranta, kaip svarbu išgerti kavos su vaikus auginančiomis moterimis ar jogos užsiėmimų kolegėmis. Daugelis neįvertina sauskelnių ar maisto produktų kainos, kai namuose lieka vienas dirbantis asmuo. Na, bet ir vėl labai svarbu pasikalbėti apie tai su vyru.

Raskite laiko sau

Jei jaučiatės pavargusi visą dieną rūpindamasi kūdikiu ir namais, nesitikėkite, kad džiugins santykiai su vyru. Reikia save palepinti, kad liktų energijos ir šiltų jausmų partneriui. Svarbu rasti ne tik laiko pabūti dviese, bet ir laiko sau. Priklijuokite priminimą ant šaldytuvo, ką padarėte savo labui - pradedant piešimu, baigiant nagų lakavimu ar puodeliu arbatos. Jei esate namuose ir auginate kūdikį, pažiūrėkite filmą, kol maitinate, paskambinkite draugei ar pasitikrinkite elektroninį paštą, kol kūdikis ropoja ant grindų, pasivaikščiokite saulėje, kol jis miega vežimėlyje, nueikite į jaunų mamų sporto ar jogos grupę - jūsų santykiams su vyru ir jums pačiai tai išeis į naudą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis