Vaikų auklėjimas pagal Zodiako ženklą

Kiekvienas Zodiako ženklas turi savo charakterį: avinai labiau užsispyrę, mergelės pedantiškos, o žuvys svajoklės. Tad ir skirtingu metu gimusių vaikųauklėjimas turėtų kiek skirtis. Vieniems reikia daugiau palaikymo, o kitiems - šilto žodžio ar fizinio artumo.

Avinas-vaikas (kovo 21 d. - balandžio 20 d.)


Mažasis avinukas nuo mažų dienų yra energingas, aktyvus ir impulsyvus. Tėvams reiktų susitaikyti, kad vaikutis bus tikras drąsuolis, nuolat pasipuošęs nuotykių mėlynėmis ir guzais. Jis viską darys su aistra ir norės vadovauti. Dėl to gali sunkiai sektis susirasti žaidimo draugų – avinukas pyks, jei jam nepaklus.


Tėvų pareiga vaikutį, gimusį po avino ženklu, išmokyti ieškoti kompromisų. Avinuko negalima versti kažko daryti, taip tik sulauksite dar didesnio pasipriešinimo. Geriau visas užduotis jam pateikti kaip iššūkį.


Jautis-vaikas (balandžio 20 d. - gegužės 21 d.)


Jautukas pragmatiškas ir jautrus vaikas. Jis labiausiai vertina tai, ką gali pačiupinėti ar paragauti. Šiems vaikučiams taip pat labai svarbi rutina ir sava aplinka. Vienas mėgstamiausių žaidimų jiems turėtų būti įvairūs rankdarbiai.

Mažiesiems jautukams svarbu užtikrinti kasdienę rutiną. Kitaip vaikas gali būti pernelyg irzlus ar nedėmesingas. Tačiau taip pat svarbu, kad kartais pakeisti veiklą yra smagu ir naudinga.


Dvyniai-vaikas (gegužės 22 d. - birželio 21 d.)


Įvairovė mažiesiems dvyniams yra tikras gyvenimo džiaugsmas. Vaikai būna itin komunikabilūs, šokinėja nuo vieno užsiėmimo prie kito ir hiperaktyvus. Jauno jo dvynio interesai keičiasi labai greitai, o nuobodulys jam didžiausia bausmė.


Tėvų pagrindinis darbas užtikrinti, kad mažasis dvynys įprastų kitu darbu ar žaidimu užsiimti tik baigęs pirmąjį. Didžiausia motyvacija – nauji įspūdžiai.


Vėžys-vaikas (birželio 22 d. - liepos 23 d.)


Vėžiukai be galo jautrūs vaikai: jie gali susigraudinti išgirdę liūdnesnę istoriją ar tėvams šiurkščiau atsakius. Jei vaikutis nesijaus saugus, jis gali užsisklęsti savo kiaute. Vėžiukams itin svarbus stiprus emocinis ryšys su namiškiais.

Mažajam vėžiui svarbu jausti saugų tėvų užnugarį. Jie turėtų išugdyti vaikui pasitikėjimą savimi – nebijoti labiau pagirti ir visada išklausyti.


Liūtas-vaikas (liepos 24 d. - rugpjūčio 23 d.)


Mažasis liūtas žino, kad yra pats geriausias ir kitiems nebijo pasigirti. Liūtukai ne tik energingi, bet ir artistiški. Jie mėgsta dėmesį ir nebijo klysti. Taip pat yra lojalūs draugai ir mėgsta lyderiauti.


Liūtukų tėvai turėtų juos išmokyti, kad ir kiti yra tokie pat šaunūs. Didžiausia motyvacija liūtams – užsitarnautos pagyros. Giriant vaikus, už gerai atliktus darbus, galima daug pasiekti juos auklėjant.


Mergelė-vaikas (rugpjūčio 24 d. - rugsėjo 23 d.)


Mergelės yra smalsūs, bet labai smulkmeniški vaikai. Jos itin noriai mokosi ir domisi daugeliu dalykų, tačiau jų pedantiškumas ir pomėgis nagrinėti smulkmenas gali sutrukdyti įžvelgti ir suprasti esmę.


Tėvai mažąsias mergeles turėtų išmokyti neužstrigti ties smulkmenomis ir per daug jų nesureikšminti. Taip pat tėvai turėtų daugiau laiko skirti vaikučio pasitikėjimo savimi ugdymui.


Svarstyklės-vaikas (rugsėjo 24 d. - spalio 23 d. )


Vaikai svarstyklės moka kurti grožį, mėgsta būti kompanijose ir patogumą. Nuo mažų dienų jie tarsi savaime moka spręsti konfliktus – sutaiko abi puses. Jiems taika ir ramybė itin svarbi. Dėl to kartais pernelyg stengiasi įtikti kitiems ir ignoruoja savo norus.


Svarstyklėms tėvai turi paaiškinti, kad kartais rodyti savo emocijas ar susipykti nėra blogai. Ypač jei norima apginti savo nuomonę.


Skorpionas-vaikas (spalio 24 d. - lapkričio 22 d. )


Mažieji skorpionai itin jautrūs vaikai ir ilgai atsimena nuoskaudas. Šie vaikai itin linkę į kraštutiniškumus – arba balta, arba juoda. Įtarus ir nepasitiki niekuo, ko nepažįsta, bet yra labai prieraišūs prie artimųjų.


Tėvai skorpionams turi parodyti, kad gyvenimas ne tik juodas ar baltas – jame daug atspalvių. Auklėjant mažąjį skorpioną negalima dalinti tuščių pažadų. Jie juos prisimins ir stipriai nusivils, jei bus neįgyvendinti.


Šaulys-vaikas (lapkričio 23 d. - gruodžio 21 d.)


Šauliukai yra optimistai ir svajokliai, kojomis neliečiantys žemės. Jie dažnai būna paskendę savo fantazijų pasaulyje ar nuolat ieško nuotykių. Šie vaikai smalsūs, bet dažnai būna išsiblaškę ir neadekvačiai vertina supantį pasaulį.

Tėvai mažuosius šaulius turėtų švelniai sugrąžinti į žemę ir įvesti dienotvarkę, tačiau nepažaboti jų smalsumo. Didžiausia paskata tokiam vaikui – nauji nuotykiai.


Ožiaragis-vaikas (gruodžio 22 d. - sausio 20 d.)


Vaikus ožiaragius galima vadinti jaunais senukais. Tai itin rimti ir išmintingi vaikai. Užsibrėžę tikslą jie jo sieks sunkiu darbu ir visomis jėgomis. Gali būti sunku susirasti draugų, nes į kitus dažnai žvelgia iš aukšto.


Tėvai turėtų mažuosius ožiaragius skatinti kuo daugiau bendrauti su savo bendraamžiais. Taip pat patartina su vaiku bendrauti, kaip su protingu , suaugusiu žmogumi. Jis tai įvertins.


Vandenis-vaikas (sausio 21 d. – vasario 19 d.)


Nuo pat mažų dienų mažasis vandenis stebins greitesne raida nei bendraamžiai. Jis viskuo domisi ir itin greitai mokosi. Vandenio tėvai turėtų pasiruošti įvairiems eksperimentams ir bandymams. Jam patinka viską atrasti pačiam, daryti kitaip nei kiti, nemėgsta taisyklių.


Tėvai svarbiausia turėtų pasirūpinti, kad vaikas vandenis neprarastų susidomėjimo ir nuolat galėtų išmokti ko naujo. Tik taip jis galės pasiekti itin gerų rezultatų.


Žuvys-vaikas (vasario 20 d. - kovo 20 d.)


Žuvytės yra empatiškos – lengvai įsijaučia į kito kailį, moka atjausti ir mielai padeda. Šie vaikučiai pasižymi itin lakia fantazija ir yra geri pasakoriai. Žuvytės dažnai atrodo tarsi ne iš šio pasaulio, gyvena savo fantazijose.


Tėvai turėtų išmokyti mažąsias žuvytes atskirti, kada jų pagalba išties reikalinga, o kada ja naudojamasi. Taip pat reiktų paskatinti realiai įgyvendinti savo idėjas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis