Didysis 2018 metų horoskopas visiems Zodiako ženklams

2018-aisiais žvaigždės pataria tėvams kuo labiau pasistengti suprasti savo mažuosius, skirti jiems dėmesio ir laiko. Verčiau atsisakyti nereikalingų priekaištų, o štai nuoširdaus rūpesčio per daug nebus. Tuomet ne tik pagerės vaikų ir tėvų santykiai, bet ir padidės mažųjų savivertė, jie ims labiau pasitikėti savimi ir kitais, gerbs suaugusiuosius.

Labai svarbu nežeminti vaiko, siekiant, kad šis darytų taip, kaip tėvams norisi. Verčiau kuo daugiau jį lavinkite, būkite kartu, skatinkite pasitikėti savimi ir savo sugebėjimais.


Turintiems vyresnių vaikų reikėtų atkreipti dėmesį į jų mokslą – kad mokytųsi sąmoningai, atsakingai atliktų užduotis ir pan. Taip formuosis atsakomybės, pareigingumo jausmas. Vasarą nereikėtų bijoti leisti jau paaugusių vaikučių į stovyklas – šios jiems gali būti labai naudingos. Taip pat į naudą būtų ir įvairūs būreliai – priklausomai nuo to, kas vaikui patinka, kad ugdytų savo talentus arba atrastų naujų. Jei Jūsų vaikas – lyderis, skatinkite kuo daugiau bendrauti su draugais, susirasti naujų bičiulių.


Avinas


Gimusieji nuo kovo 21 iki 30 d. Aktyvūs iš prigimties, jie bus smalsūs, sieks pažinti naujų dalykų, norės ką nors išrinkti, surinkti ir vėl išrinkti – išsiaiškinti, kaip veikia vienas ar kitas prietaisas. Kad mažasis darbininkas nesikėsintų į Jūsų dulkių siurblį ar kavamalę, nupirkite jam didžiulį konstruktorių.


Nuo kovo 31 iki balandžio 10 d. Geltonojo šuns metais vaikas Avinai susidomės įvairiais, daugumos tėvų nuomone, pavojingais daiktais – duriančiais, pjaunančiais ir pan. Beje, visą buitinę chemiją paslėpkite kuo giliau. Horoskopas rekomenduoja nukreipti dėmesį nuo pavojingų žaidimų nupirkus vaikučiui kokį nors muzikinį instrumentą – tikėtina, tai jam turėtų patikti ir gal net noriai mokysis groti.


Nuo balandžio 11 iki 20 d. Mažieji Avinukai 2018-aisiais taps smalsiais kodėlčiukais. Tėveliai greičiausiai pastebės savo vaikų aktorinius sugebėjimus, kokį nors kitą talentą. Jei vaikutis jau ūgtelėjęs, tegu lanko būrelį, kuris jam padėtų ugdyti savo talentus. O jau Avinų fantazija ir vaizduotė! Beribė!


Shutterstock


Jautis


Gimusieji nuo balandžio 21 iki 30 d. Jautukai bus užsispyrę. Taip, tėveliams gali prireikti kantrybės... Jei mažasis užsispirs ir nenorės eiti, tarkim, pasivaikščioti, tai įtikinti jį gali būti sunku. Beje, su jais reikia tartis bet kokiu klausimu. Jis netgi gali pasakyti, kokia plaukų spalva mamai tinka labiau.


Nuo gegužės 1 iki 10 d. Šuns metais Jautukai, tikėtina, taps labiau užtikrinti, labiau savimi pasitikės, todėl bus lengviau pasiekti to, ko nori, net jei tai – tėvų draudžiamas saldainis... Beje, šiuo klausimu tėtis su mama gali imti pavyzdį iš savo vaiko.


Nuo gegužės 11 iki 20 d. Šie Jautukai bus užsispyrę, išsiskirs lakia vaizduote. Jie turės visus atsakymus, tad galite klausti bet ko. Domėsis knygelėmis, tad pasinaudokite proga ir daug mažyliui skaitykite, kartu vartykite knygas, kurkite pasakas.


Vida Press


Dvyniai


Gimusieji nuo gegužės 21 iki 30 d. Laisvės metas. Dvynukai tarsi su propeleriu lakstys po namus ar lauke, bus gyvybingi, judrūs ir tėvams neretai atrodys, kad – išdykę. Tačiau net neverta bandyti jų riboti – nepavyks. Verčiau leiskite išsikrauti – mažyliui dabar tai būtina.


Nuo gegužės 31 iki birželio 10 d. Ten, kur bus Dvynukas, nesitikėkite tylos. Nė sekundės nepabus vienoje vietoje, nuolat visko klausinės, o vakare nenorės eiti miegoti... Bet jei tėveliai virs stebukladariais, o ne bus piktaisiais burtininkais, ras būdą susitarti su savo mažyliu.


Nuo birželio 11 iki 21 d. Paslaptingi fantazuotojai – štai kaip galima būtų apibūdinti šiuos vaikučius. Svarbu stebėti, kad jų besiskleidžianti audringa vaizduotė nepasuktų neigiama linkme. Tačiau drausti nukeliauti į fantazijų šalį jokiu būdu nereikėtų – kurkite istorijas drauge.


Shutterstock


Vėžys


Gimusieji nuo birželio 22 iki liepos 1 d. Bėgioti paskui energinguosius Vėžiukus Šuns metais teks nemažai, jie bus tiesiog nepagaunami... Iš kur mažylis turi tiek energijos? Svarbiausia – ant vaikučio nešaukti, jo nekritikuoti, antraip įsižeis, ir ilgam. Būkite atidūs duodami saldumynų – gali išsivystyti alergija. Tuomet slėpkite gardėsius kuo toliau. (Bet juos jis vis tiek ras...)


Nuo liepos 2 iki 11 d. Maži gudrūs Vėžiukai, kurie gali lengvai apsukti aplink pirštą net ir įžvalgius tėvus. Nebarkite už tokias išdaigas, verčiau būkite su jais atviri, sąžiningi – taip sustiprinsite ryšį ir pasitikėjimą. Ir jokiu būdu nesielkite su Vėžiukais kaip su mažyliais, kalbėdami nešvepluokite – jiems reikia pagarbos ir supratimo, o visus tuos „caca lialia" gali priimti kaip įžeidimą. Aišku, tai nereiškia, kad švelnumų išvis neturi būti...


Nuo liepos 12 iki 23 d. Šuns metais tėvams turbūt teks įsigyti riedučius, kad spėtų paskui savo mažylį. Jis bėgios, šokinės visur, kur tik įmanoma (ir neįmanoma), tad teks padidinti apsukas ir tėvams. Raskite jam tokios veiklos, tokių žaidimų, kurie padės įgyvendinti jo idėjas ir sumanymus. Tarkim, jei Vėžiukas svajoja nuskristi į mėnulį, visi drauge sumeistraukite raketą. Ir dažniau pagirkite už gerus poelgius, o jų, tikėtina, bus nemažai.


Shutterstock


Liūtai


Gimusieji nuo 24 liepos iki rugpjūčio 2 d. Gali būti, kad Liūtukai neretai bus susimąstę, gal net liūdni. Tačiau stipriai dėl to nerimauti nereikia, jei vaikutis neturi kažkokių bėdų, – jis tiesiog auga. Pasiūlykite jam įdomią knygutę, bet ne filmukų, pavartykite drauge. Paprastai šie vaikučiai subręsta greičiau, juos anksti pradeda dominti dalykai, kuriais susidomi vyresni.


Nuo rugpjūčio 3 iki 13 d. Mažylis susidomės naujais žaidimais, labiau išryškės jo lyderio savybės, nuolat kažką meistraus, čiupinės, nagrinės. Aplinkinius, tikėtina, kerės savo aktoriniais sugebėjimais. 2018-aisiais nusimato nemažai renginių ir švenčių, kur dalyvaus ir atsiskleis mažasis Liūtukas.


Nuo rugpjūčio 14 iki 23 d. Maži egoistai – taip būtų galima apibūdinti šiuos Liūtukus Šuns metais. Gal net nepažinsite savo mažylio, kai jis išdidžiai pasakys, jog yra karalius. Prisiminkite vieną dalyką – jei dabar nusileisite vaikučio kaprizams, iki gyvenimo galo turėsite jam parinkti tarnus ir pirkti karalystes... Pasistenkite ramiai paaiškinti, kaip reikia elgtis. Ypač – su svetimais žmonėmis.


Vida Press


Mergelės


Nuo rugpjūčio 24 iki rugsėjo 2 d. Ryškių pokyčių metas. Mažylio laukia nemažai įdomių kelionių, nuotykių, pažinimo džiaugsmo. Žinoma, akylai prižiūrint suaugusiesiems. Mergelės smalsios, tad, jei joms tėvai duos pernelyg daug laisvės, visai nieko blogo nenorėdamos, gali prikrėsti eibių. O šiaip joms patinka ieškoti, atrasti, tyrinėti ir pažinti tai, kas dar nepažinta.


Nuo rugsėjo 3 iki 13 d. Šuns metų pradžioje Mergelės bus harmoningos, susimąsčiusios, bet tai greitai praeis, tad labai nesidžiaukite jų ramumu. O tada jau prasidės aktyvusis ir audringasis periodas. Pasirūpinkite, kad Jūsų mažyliui netrūktų fizinės veiklos. Ir tik neribokite jų laisvės!


Nuo rugsėjo 14 iki 23 d. Mažųjų Mergelių tėvams horoskopas pataria iš kažkur pasisemti stiprybės. Atrodys, kad vaiką kažkas pakeitė, – jis pasidarys tiesiog nevaldomas. Vienas geriausių sprendimų – leisti, kad mažylis išsikrautų. Tėvų dėmesys taip pat jam labai svarbus – jei jo trūks, siautės dar labiau. Jei vaikas jau didesnis, jam labai pravers dviratukas ar paspirtukas.


Shutterstock


Svarstyklės


Gimusieji nuo rugsėjo 24 iki spalio 3 d. Svarstykliukės nuolat ieškos ko nors įdomaus, visur lįs, viską nagrinės. Jie sugebės rasti net giliausiai tėvų paslėptus daiktus, ir netgi tuos, kurių jau patys tėvai nebesitikėjo rasti, pavyzdžiui, kokius seniai pamestus raktus...


Nuo spalio 4 iki 13 d. Vis labiau atsiskleis Svarstyklių polinkis į tikslumą. Ateityje bus galima drąsiai vestis kartu į parduotuvę – ir grąžą suskaičiuos, ir pigesnę prekę ras. Tik štai, gali kilti bėdų su miegu. Turėtų padėti ramūs ritualai prieš miegelį, pasaka ar lopšinė. Svarbiausia, kad patys tėvai išliktų ramūs.


Nuo spalio 14 iki 23 d. Tikėtina, kad 2018-ieji Svarstyklėms bus giedros nuotaikos metai. Jos bus pozityviai išdykusios – bėgios po balas ir džiaugsis tuo. Bus sunku nusėdėti vienoje vietoje. Tėvams svarbiausia dėl to nepykti ir leisti pažinti pasaulį. Verčiau parinkti vaikučiui tinkamus drabužius, o ne drausti purvintis.


Shutterstock


Skorpionai


Gimusieji nuo spalio 24 iki lapkričio 2 d. Mažiesiems Skorpionams 2018-ieji – įtemptas laikas. Gali būti irzlūs, atrodys, kad patys nežino, ko nori. Jei tėvai pyks dėl to, mažylis liūdės dar labiau. Svarbu nepamiršti, kad ir mažiems vaikučiams gali būti liūdna, kad ir jie gali dėl ko nors nusiminti.


Nuo lapkričio 3 iki 12 d. Šie Skorpionai vis labiau domėsis technika, norės tėvų telefono pažaisti, maigys televizoriaus pultelį. Nereikėtų to skatinti, verčiau dėmesį nukreipti knygomis, ir būtent – fantastinėmis, paslaptingomis. Dar labai svarbu režimas – ir ne tik Skorpionams...


Nuo lapkričio 13 iki 22 d. Skorpionų tėveliai, nepamirškite disciplinos, antraip, kuo toliau, tuo bus sunkiau ir Jums, ir vaikučiui. Ir ta disciplina turėtų būti gan griežta ir aiški, be nuolaidžiavimų. Galima netgi įsigyti varpelį ir paskambinti juo, kai, tarkim, laikas valgyti. Čia jau tėveliams teks pasitelkti fantaziją...


Shutterstock


Šaulys


Gimusieji nuo lapkričio 23 iki gruodžio 1 d. Jei staiga Šaulys nutils ir susimąstys, vadinasi, jo galvelėje verda genialios mintys, ir nesvarbu, kokio amžiaus jis būtų. Šuns metais Šauliukai pranoks patys save, daug visko išmoks, o ateityje gal net sukonstruos laiko mašiną...


Nuo gruodžio 2 iki 12 d. Ugningi mažyliai bus kupini energijos ir jėgų. Šauliai ne itin mėgsta žaisti vieni, jiems greit nusibosta ta pati veikla, tad svarbu kuo daugiau įvairovės. Dar į naudą parinkti tokius žaidimus, kurie skatintų susikaupti, – taip mažylis mokysis susitelkti ties viena veikla. Bet, aišku, tas žaidimas turi pirmiausia patikti jam, o ne tėvams.


Nuo gruodžio 13 iki 21 d. Mažasis nuotykių ieškotojas, gal net būsimasis aktorius. Reiktų pamąstyti, kaip ateityje tai galėtų realizuoti. Namuose visai pravartu drauge rengti įvairius žaislų spektaklius, o vėliau galbūt leisti į vaidybos ar kokį kitą būrelį. Bet faktas, kad veiklos šiam mažyliui labai reikia, ir įdomios, įtraukiančios, gal net su avantiūrizmo prieskoniu.


Shutterstock


Ožiaragis


Gimusieji nuo gruodžio 22 iki 31 d. Šių vaikučių tėveliai pastebės, kad jų mažylis vis labiau trokšta būti savarankiškas, ir tai kažkiek liūdins. Tačiau taip jau būna – vaikas auga, ir tai normalu. Mažyliui gali būti įdomūs vyresni vaikai – nereikėtų drausti su jais bendrauti. Kaip tik gali būti jam į naudą – daugiau išmoks, bendravimas bus įvairiapusiškesnis.


Nuo sausio 1 iki 10 d. Su mažaisiais Ožiaragiu Šuns metais verčiau nesiginčyti... Greičiausiai jie neįsižeis ir nesupyks, bet savo nuomonės vis tiek laikysis. Tiesa, kai kurie Ožiaragiai linkę kristi ant žemės ir garsiai šaukti, jei kas nors vyksta ne pagal juos. Labai praverstų mokomosios knygutės, istorijos, kurių herojai mokosi tinkamo elgesio.


Nuo sausio 11 iki 20 d. Horoskopas pataria tėveliams nenusiminti, jei vaikutis kartais norės pažaisti vienas ar tiesiog negirdės, kas jam sakoma. Juk tai dar nereiškia, kad jam liūdna. (Aišku, ignoruoti irgi nereikia, nes gal jam iš tiesų tą akimirką dėl kažko negera...) Vaikas auga, tad natūralu, kad keičiasi ir jo įpročiai, ir pomėgiai. Jam ateityje bus svarbu turėti savo atskirą kambarį, kuriame galėtų ramiai pabūti ir kuris būtų tik jo erdvė.


Shutterstock


Vandenis


Gimusieji nuo sausio 21 iki 30 d. Mažųjų Vandenių laukia įdomūs atradimai, apie kuriuos gal net patys tėvai nenutuokia. Kasdien jų nuotaikos ir norai gali keistis, bet tai nereiškia kaprizų, tiesiog taip atranda pasaulį ir susipažįsta su juo. Patirdami daug visokių įspūdžių gali skirtingai į juos reaguoti, ir tai nėra blogai. Kartais sveika netgi paliūdėti ar papykti...


Nuo sausio 31 iki vasario 9 d. Jau ūgtelėjusiems Vandeniams tėvai šimtus kartų per dieną turės priminti, kad susitvarkytų žaisliukus ir išsivalytų dantis. O visai mažiukams svarbu skiepyti supratimą, kad yra tam tikra tvarka ir jos reikia laikytis. Tėvai, be jokios abejonės, turėtų būti pavyzdys.


Nuo vasario 10 iki 19 d. Mažųjų Vandenių tėvų laukia ne viena staigmena. Vieną dieną mažylis bus vienoks, kitą – jau visai kitoks, ir priežastis tarsi liks neaiški. Labai svarbu, kad toks vaikutis ateity turėtų visas galimybes save realizuoti, atrastų tai, kas jam patinka. Ir tai neturėtų būti primesta tėvų...


Vida Press


Žuvys


Gimusieji nuo vasario 20 iki 28 d. Šie vaikai jau nuo vystyklų pasižymi aktoriniais sugebėjimais – vien tik veido mimika ką reiškia. Jie turi tam talentą, tėveliai galėtų atkreipti dėmesį vaikučiui augant. 2018-aisiais mažosios Žuvelės kaip niekad norės bendrauti, ir ypač – su mama ir tėčiu, tad įsisukus į rutiną labai svarbu atrasti tam laiko.


Nuo kovo 1 iki 10 d. Jau ūgtelėję mažyliai gali prašyti naminio gyvūnėlio ir, jei tėvai nesutiks, – netgi pykti ar liūdėti. Gyvūnėlis būtų visai į naudą, jei tam yra sąlygų. Jei ne, tėvams nereikia aukotis – ugdyti rūpestį kitu galima ir kitais būdais. Mažas vaikutis gali reikalauti daug tėvų dėmesio – jam tiesiog dabar toks periodas, ir tai kada nors praeis, tad nevertėtų atstumti.


Nuo kovo 11 iki 20 d. Horoskopas pataria tėvams būti ramesniems ir kantresniems. Aišku, lengva pasakyti, bet jie turėtų ieškoti būdų, kaip nusiraminti ir nesusinervinti dėl mažųjų Žuvelių išdaigų. Gali erzinti nuolatinis mažylio keliamas triukšmas, šūkčiojimai, bet taip jis išreiškia save.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis