Patyrusių mamų patarimai pirmą kartą gimdančiai moteriai

Patyrusios mamos dalijasi savo patarimais, kaip gimus naujagimiui pirmosiomis savaitėmis išvengti streso, rašo babycenter.com.

„Tam tikru momentu turite pamiršti visus patarimus ir pasikliauti vien savo intuicija. Jūsų kūdikis yra unikalus, tad nesitikėkite, kad jis miegos, valgys ar elgsis kaip kažkieno kito vaikas. Ir net negalvokite pirmąsias šešias savaites bandyti įsprausti savo kūdikį į grafiką."


„Niekas man nepasakė, kad naujos motinystės migloje galiu neprisiminti net esmės to, ką darau – pavyzdžiui, kada savo kūdikį paskutinį kartą žindžiau. Pradėjau tuos dalykus užsirašyti kompiuteryje, kurį pasidėjau šalia vystymo stalo."


„Norėčiau, kad būčiau žinojusi, kaip greitai praeina naujagimio etapas. Kokybiškai leiskite laiką su savo kūdikiu ir daug filmuokite bei fotografuokite."


„Leiskite vyresniems vaikams padėti maudyti, keisti vystyklus ir aprengti kūdikį, kad jie nesijaustų atstumti. Paprašykite lankytojų kelias valandas pažiūrėti vyresniuosius vaikus, kad galėtumėte pabūti su naujagimiu. Paskui kitą lankytoją paprašykite pabūti su kūdikiu, kad galėtumėte pažaisti su savo vyresniuoju vaiku."


„Nesinervinkite dėl idealios švaros namuose – žmonės supras. Dar geriau, dažnai jie padeda susitvarkyti!"


Vida Press


„Norėčiau, kad kas nors man būtų pasakęs iškart paskaityti knygą apie naujagimio miegą. Taip būtume išvengę daug frustracijos, ir būtume pasistengę, kad ji iš pat pradžių geriau miegotų."


„Nuimkite nuo sofos prabangius užklotus. Seilių ir šlapimo kiekis stulbinantis."


„Jeigu jūsų kūdikis elgiasi taip, lyg būtų alkanas, tačiau nevalgo, patikrinkite, ar jis laisvai kvėpuoja. Labai dažnai taip būna dėl to, kad užsikimšusi jo nosytė."


„Lašiukai nuo dieglių – net jeigu prieš tai buvote kategoriškai prieš juos nusiteikusi - taps vienu geriausių jūsų pagalbininkų."


„Laikas be vaikų – pabūti vienumoje, su sutuoktiniu ar draugais – tai labai svarbu. Tai leidžia vėl pasijusti žmogumi."


„Mamyčių grupė ar žindyvių paramos grupė labai padeda. Gali gauti daug patarimų ir minčių, supranti, kad nesi vienintelė, kuri mažylį palieka kėdutėje - supynėse, kad tik vaikas nusnūstų (net jeigu prisiekei, kad niekada to nedarysi), kad pasaulyje pilna šešių mėnesių kūdikių, kurie vis dar atsibunda kas tris valandas naktimis."

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis