Kaip išrinkti vaikui vardą pagal tai, kokiu metų laiku jis gimė

Vardai ir... metų laikai. Kaip susiję šie du, atrodo, kad iš pirmo žvilgsnio, visai nesusietini dalykai? Ogi labai paprastai.

Pradėkime nuo to, kad vieni vardai skamba švelniau, kiti – „kiečiau", tvirčiau. Tai lemia ne kas kita, kaip garsų išsidėstymas. Jei varde bus daugiau priebalsių š, ž, r, jis skambės griežčiau, tarkim, Ąžuolas, Žygimantas, Šarūnas. O štai Mėta, Lėja, Ema skamba kur kas švelniau, „minkščiau".


Taigi kaip tai susiję su metų laikais? Vardų tyrinėtojai sako, kad, atsižvelgiant į metų laiką, kuriuo vaikutis gimė, jam ir reikėtų parinkti vardą.


ŽIEMA


Šiuo metų laiku gimsta talentingi, valingi, siekiantys tikslų žmonės, bet šeimyniniame gyvenime dažnai patiria sunkumų dėl savo aštrių charakterio kampų – jie mėgsta būti teisūs, nėra linkę nusileisti. Valdingumu labiausiai gali „pasigirti" gimę gruodį, o švenčiantieji gimtadienius vasarį šio būdo bruožo turi mažiau. „Sausinukai" labiau „subalansuoti" ir harmoningesni. Žiemą gimusios moterys neretai pasižymi „kietu", vyrišku charakteriu, polinkiu į tiksliuosius mokslus, tad „žieminukus" patariama pavadinti „minkštais", švelniai slambančiais vardais, kad tos aštriosios savybės būtų truputį prigesintos.


PAVASARIS


Pavasarį gimę žmonės nesunkiai pažeidžiami fiziškai ir psichiškai. Jie paprastai būna neryžtingi, įžeidūs, kažkiek egoistiški. Daugelis labai talentingi, bet jiems trūksta pasitikėjimo savimi, todėl negali būti lyderiais. Turi subtilų humoro jausmą, pasižymi puikia atmintimi ir greitai perpranta kitus. Kovą gimę vyrai daugiau dėmesio skiria savo išvaizdai, jie gali tapti neblogi diplomatai, oratoriai. Moterys paprastai ilgai neišteka – baiminasi permainų. „Pavasarinukams" labiausiai tiks tvirtai skambantys vardai, kad būtų tarsi atsvara jų nepasitikėjimui savimi.


VASARA


Vasarą gimusieji paprastai būna geri, bet dažnai neturi savo nuomonės, tarsi kažko bijo. Lengvai pasiduoda kitų įtakai, emocionalūs, mėgsta riziką, yra išdidūs. Šiuo metų laiku gimę žmonės paprastai myli vaikus, jiems patinka gyvūnai ir apskritai gamta, jie supranta ir mėgsta meną. „Vasarinukams" reiktų duoti „kietus" vardus, kad šie apsaugotų nuo tykančių pavojų.


RUDUO


Rudenį gimę žmonės universalūs. Jie rimti, visapusiškai apdovanoti, vertina sukauptą, įgytą patirtį ir stengiasi nekartoti klaidų. Dažniausiai viską daro apgalvotai, neskubėdami, jie gali būti geri diplomatai, yra aiškaus proto ir nesunkaus būdo. „Rudeninukams" galima duoti įvairius vardus – tiek tvirčiau skambančius, tiek švelnesnius: jų įgimtų savybių niekas neišbalansuos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis