Kineziterapeutė: masažas ir mankšta vaikui turi neįkainojamą vertę

Ne visi vaikai krykštauja iš laimės, kai juos mankština ar masažuoja profesionalas. Kartais tai tampa tikru išbandymu mažyliui ir jo šeimai.

Asmeninio albumo nuotr.


Į skaitytojų klausimus atsako kineziterapeutė, studijos „Sveikas judesys“ savininkė Toma Kreivėnaitė.


Ar galiu namuose masažuoti pati vaiką, prieš tai pamačiusi, kaip užsiėmimuose tai daro profesionalė? Nes dėl transporto problemų ne visada lankom užsiėmimus, bet norėtųsi išvengti didelių pertraukų ir daryti masažą namie? Ką reikia žinoti tėvams, kurie nori masažuoti vaiką namuose?


Žinoma, kad galima ir netgi reikia! Vien specialisto neužtenka, reikia darbuotis ir namuose. Masažai ir mankštelės augančiam mažyliui turi neįkainojamą vertę! Gerėja centrinė nervų sistema, greičiau vystosi ir stiprėja raumenys, tampa pranašesnis už bendraamžius, savarankiškesnis ir paprastai pradeda anksčiau vaikščioti.


Esate šaunuolė, kad norite padėti sustiprėti bei būti sveikesniam mažyliui! Reikia žinoti, kad tai reikia atlikti 1,5 val. po miego ir valgymo bei 1,5 val. prieš miegą ir valgymą. Su specialistu ne visada pavyksta susiderinti pagal Jūsų mažylio režimą, tad jūs laimėsite tai darydama namuose, nes vaikelis bus sotus, ramus, pailsėjęs. Procedūros trukmė turėtų būti apie 20 min. – tai optimalus laikas, kad mažylis nepervargtų.


3,5 mėnesių kūdikiui reikia masažų dėl kreivakaklystės. Vieną kartą jau darėm masažą ir buvo baisu: vaikas neišpasakytai klykė, verkė, tiesiog isteriškai. Net man, mamai, paėmus ant rankų, ilgai negalėjo nurimti... Ką daryti? Plyšta širdis... Ar pripras vaikas? Mums yra skiriamas tam tikras kiekis masažų, tai jei tik po truputį darysim ir iki galo niekad nebaigsim, tai matyt neturės vaikučiui jokios naudos. Ką patartumėte tokiu atveju?


Kodėl mažylis verkia, priklauso nuo daug faktorių: alkanas, pavargęs ar kaip tik nepabudęs, nepatinka specialistė (-as) ir pan. Visa tai turi didžiulę įtaką. Bet vienareikšmiai – vaikas negali klykti, užsiverkti iki kūkčiojimo.


Kalbant konkrečiai apie kreivakaklystę, labai svarbu, kaip jūs nešiojate vaikelį, kaip migdote (kuria puse). Patarčiau dėl šių dalykų pasikonsultuoti su specialistu dar kartą. Specialistai apmoko tėvelius, ką ir kaip daryti namuose. Atrodo, iš pažiūros smulkmenos, bet jos gali turėti didelę įtaką kreivakaklystei. Mažylis net nepajus, kaip jūs juo „manipuliuosite", ir raumenų disbalansas greitai susitvarkys.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis