Kurio Zodiako ženklo vaikams labiausiai reikia pagyrų, o kurie yra didžiausi optimistai

Visi žinome, koks mūsų vaiko Zodiako ženklas, bet dažnai nenutuokiame, kokiai stichijai jis priklauso, o juo labiau – kokios įtakos jo charakteriui turi ši stichija.

Astrologijoje Zodiako ženklai skirstomi į keturias stichijas. Pagal senovės mokymus apie keturis elementus, Zodiako ženklai skirstomi į ugnies, žemės, oro ir vandens.


Zodiako ženklų stichijos turi įtakos temperamentui, jo pasireiškimui nuo pat ankstyvos vaikystės, tad auginant vaiką labai svarbu atsižvelgti į gamtos mažai asmenybei suteiktus ypatumus.


Vandens stichija: Vėžys, Žuvys, Skorpionas


Išskirtiniai bruožai: jausmingumas, intuicija, sensoriniai gebėjimai. Šios asmenybės iš prigimties emocionaliai neapsaugotos, todėl vaikams labai reikia, kad juos saugotumėte, visur įsitrauktumėte ir nuo pat ankstyvos vaikystės stengtumėtės juos suprasti.


Esant dėmesio stygiui, tokie vaikai perdeda savo problemas, kad sulauktų užuojautos. Vandens ženklai iš prigimties sugeba užjausti. Labai svarbu juos išklausyti, išgirsti jų nusiskundimus, rimtai juos traktuoti. Jokiu būdu negalima jų auklėti griežtai, kategoriškai, sakyti, kad skųsti – silpnumo požymis.


Stengdamiesi padaryti iš berniuko „tikrą vyrą", galite labai anksti jį palaužti. Venkite posakių „užaugsi, pamirši" ir pan. Tai, kas jums atrodo vaikiškos kvailystės, jiems – pasaulio pabaiga. Apskritai suaugusiems nepatartina mėtytis tokiomis frazėmis, tuo labiau – šiems vaikams.


Ugnies stichija: Avinas, Liūtas, Šaulys


Priešinga istorija. Jie nori veiksmų ir rezultatų, lygiaverčių santykių. Ugnies stichijos vaikai nusiteikę eiti pirmyn, vesti iš paskos žmones, veikti savo nuožiūra. Jiems seksis, jei prieš tai bus sudarę planą. Jie visada nori žinoti terminus, sąlygas, detales. Jiems labai svarbu sąžiningumas, principai ir teisingumas.


Rūpestingumas jiems reikalingas daugiausia iki penkerių metų. Negalima užjausti vaiko, jeigu jam to nereikia. Susiimkite ir nekreipkite dėmesio į jo mėlynes, kritimus, susimušimus, jei jis pats į juos nekreipia dėmesio.

Nusiteikite klausimams „kur, kodėl, kam?", o svarbiausia – atsakykite į juos kuo sąžiningiau. Frazė „turi manęs klausyti, nes aš vyresnis" jiems – ne argumentas.


Šie vaikai skaudžiausiai išgyvena neišpildytus tėvų pažadus. Jus tiesiog nustos gerbti, o atkurti pasitikėjimą bus sunku. Jie bus disciplinuoti tik tokiu atveju, jei tėvai laikysis savo moralinių principų. Aiškinti tokiam vaikui apie rūkymo žalą, jei patys rūkote, – didžiausia kvailystė.


Jiems labai reikia pagyrų, jų teisumo pripažinimo. Jiems baisiausia – viešas pažeminimas. Niekada nesiaiškinkite santykių prie pašalinių žmonių. Tokie vaikai turi būti atsakini patys už save arba paklūsti tiems, kas jiems iš tiesų autoritetas.


Oro stichija: Dvyniai, Svarstyklės, Vandenis


Šiam tipui reikia įvairių emocijų ir įspūdžių. Turi daug interesų, dažnai meta pradėtus dalykus. Tokio vaiko kambaryje – chaosas, netvarka. Bet nereikia liepti jam tvarkytis arba patiems tvarkytis.


Tada vaikas skųsis, kad nieko neranda, kad jis nori gyventi patogiai, o ne įsidėmėti, kas kur yra. Tokie vaikai užmaršūs, todėl viską deda viešumoje. Tėvai dažnai jaudinasi, kad vaikas meta pradėtus dalykus – šiandien piešimas, rytoj šokiai, poryt – savas tinklaraštis. Tačiau tokia vaiko prigimtis. Šie žmonės linksmi, optimistai, judrūs, turi daug pažįstamų. Jiems svarbiausia – keistis informacija.


Žemės stichija: Jautis, Mergelė, Ožiaragis


Šie žmonės labai stabilūs. Jiems svarbu režimas, ritmas, ritualas. Jie turi žinoti, kas jų laukia. Tokie vaikai nemėgsta improvizacijų, priešinsis bet kokioms staigmenoms. Jie dažnai gali nieko neveikti ir jaustis absoliučiai laimingi. Labai mėgsta stebėti vaikus, jiems naudinga draugystė su oro stichijų vaikais, kurie su džiaugsmu prisiima lyderystę.

Tokį vaiką galima įkalbėti lankyti praktiškai bet kokį ratelį, pažadėjus, kad jis lankys jį kiek nori, ir pranešus apie tai prieš kelis mėnesius. Jiems patinka, kai viskas sisteminga ir ramu. Labai svarbu gerbti vaiką nuo pat mažumės, sulaikyti savo ambicijas ir suprasti, kad jam gali būti svarbūs ir įdomūs visiškai kiti dalykai nei jums.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis