Specialistai įvardijo muzikos kūrinį, kuris geriausiai padeda užmigti

Naujai iškepti tėveliai išmėgina visus įmanomus būdus, kad tik jų mažylis užmigtų. Juk jei kūdikis ar vaikas miega nepakankamai, padarinius jaučia visi – tiek jis pats, tiek ir tėvai.

Pirmuosius ar antruosius metus auginant vaiką kartais apima jausmas, kad norint vaiką pagaliau palydėti į sapnų karalystę, tenka dėti maksimalų pastangų kiekį visą amžinybę. Taigi neabejotinai miego trūkumo išvarginti tėveliai labai norėtų sužinoti, kokia gi ta melodija, kuri, anot mokslininkų, atpalaiduoja žmogų labiausiai.


Neurologai iš "Mindlab International" tikina žinantys, kuri daina atpalaiduoja labiausiai. 2011 m. bendradarbiaujant „Marconi Union" ir Jungtinės Karalystės (JK) Garso terapijos specialistams sukurta daina „Weightless". Mokslininkas Davidas Lewisas-Hodgsonas teigia, kad „Weightless" nerimą sumažina 65 proc. Be to, klausantis šios dainos 35 proc. pagerėja širdies darbas.




Šis muzikinis kūrinys – tai muzikos instrumentų ir gamtos garsų derinys, sukeliantis savotišką transo būseną. Štai viena mama, kuri nusprendė išmėginti šį kūrinį, aprašo savo patyrimą: „Mano trimetė dukra paprašė šią muziką išjungti, tačiau pati jos klausiausi ir turiu pripažinti, susidūriau su nekontroliuojamomis reakcijomis – ėmiau žiovauti, akys ėmė krypti nuo monitoriaus, o po kurio laiko pastebėjau, kad žvelgiu pro langą – viduryje sakinio mano dėmesys nuplaukė šalin. Akių vokai taip pat pasidarė kur kas sunkesni“.


Dėl šių priežasčių D. Lewisas-Hodgsonas nepataria vairuoti klausantis šio muzikinio kūrinio. Be to, mokslininko teigimu, itin apsnūdusios besiklausydamos šio kūrinio jaučiasi būtent moterys. Bet kuriuo atveju nieko neprarasite išmėgindami šio garso takelio magiją ir su savo vaiku.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis