10 garsiojo pedagogo Amonašvilio patarimų, kaip auklėti vaikus

Gruzinų mokslininkas, pedagogas ir psichologas Šalva Amonašvilis yra išgarsėjęs kaip humanistinės pedagogikos kūrėjas ir puoselėtojas.

10 rinktinių garsiojo pedagogo patarimų, kaip auklėti vaikus


Vaikai gimsta geri, kūdikiai neturi piktų kėslų. Bet mes jiems labai greit galime įskiepyti blogus įpročius...


Tėvų meilė ir rūpestis turi skatinti vaiko raidą, o ne ją slopinti.


Vaiko auklėjimas yra veiksmingas ir visavertis tik tada, jei jis yra pagrįstas dvasingumu ir moralinėmis vertybėmis. Kalbėdamiesi su vaiku, jį auklėdami skirkite daug dėmesio dvasiniams dalykams.


Vaikui svarbiausia yra meilė. Tėvų rūpestis ir meilė paruošia vaiką įvairiems sunkumams, kurie vis periodiškai iškils jo gyvenime. Namuose tvyranti atmosfera, kurioje auga vaikas, turi didelę įtaką jo tolesniam gyvenimui.


Vaikas gimsta su neribotu potencialu. Tėvams svarbiausia ne vaiką drausminti, bet nukreipti jo dėmesį į kažką naudingo, saugaus ir įdomaus.


Žinių apie pasaulį pagrindą vaikai įgyja per pirmuosius penkerius gyvenimo metus.. Mūsų kaip tėvų užduotis – parodyti vaikui, koks pasaulis yra platus, ir kokie netikėtumai jame gali laukti.


Vaikui negalima meluoti, iš jo juoktis ar vadinti šiurkščiais žodžiais.


Mokykite vaiką atidumo ir pastabumo. Tai jam padės pažinti visą pasaulio grožį ir pilnatvę. Mokykite jį visur ir visada įžvelgti teigiamus dalykus.


Negalima su vaiku bendrauti šiurkščiai, kietaširdiškai. Vaikai blogai elgiasi tuomet, kai su jais elgiamasi kietaširdiškai.

Kad padėtumėte vaikui vystytis, pakanka nukreipti jį link tų dalykų, kuriuos darote jūs, tik tai turi vykti jam suprantama forma.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis