Neįtikėtinas būdas užmigdyti vaikus: užmerkia akis akimirksniu

Stebuklinga knyga, o jos autorius nusipelno Nobelio premijos. Tokių pagyrimų vertas vienas švedas, parašęs knygą, kurią skaitant užmiega visi ją girdintieji. Kol kas jos nėra lietuvių kalba, tačiau neseniai išleista anglų kalba ji nedingsta iš perkamiausiųjų sąrašo.

Net neabejojame, kad už tokią knygą, kurią skaitant mažyliui, jis iš kartų užmigtų, ne viena šeima yra pasiryžusi pakloti apvalią pinigų sumą. Švedas Carl-Johan Forssén Ehrlin parašė tokią knygą, kuri, kaip sako liudininkai, visiems veikia kaip migdomieji. Jos nepatartina skaityti automobilyje važiuojant, nes yra tikimybė, kad užmigs ir vairuotojas.

Sunku pasakyti, ar taip yra iš tiesų, bent jau taip kalbama apie iliustruotą Carl-Johan Forssén Ehrlin knygą vaikams apie triušiuką, kuris eina miegoti (angl. The Rabbit Who Wants to Fall Asleep“). Didžiausioje interneto parduotuvėje anglų kalba, kurioje galima nusipirkti knygą, klientai pateikia atsiliepimų. „Trejų metų dukterėčia visai nenorėjo miego, bet net neįpusėjus skaityti šios knygos, ji ėmė ir užmigo“, - rašo vienas.



Kur paslaptis? Kaip tvirtina knygos autorius, rašydamas šią „užmigimo“ knygą, jis panaudojo tam tikras psichologines ir lingvistines technikas. Štai 26 knygos puslapiuose žodžiai „miegoti“ ir „užmigti“ pakartoti net 85 kartus. Dažniausiai naudojama forma „Užmik dabar“.


Tam tikrose vietose autorius nurodo tėvams, kad reikia skaityti tylesniu balsu, o triušiuko vardą Konradas reikia tarti žiovaujančiu tembru: „Kooonraaadaaai“...


Skamba lyg būtų visai paprasta, ar ne? Tačiau autorius iš Švedijos, buvęs mokytojas ir neurolingvistinio programavimo žinovas, tvirtina, kad šią idėją nešiojosi savyje ir bandė realybėje dešimt metų. Tik tada drįso ją išleisti. Šiuo metu knyga jau išleista septyniomis kalbomis, dabar leidžiama japonų, arabų ir persų kalbomis.


Carl-Johan Forssén Ehrlin sako, jog vienas šveicarų leidėjas jau prašo jo rašyti tęsinį. Rašytojas turi idėją išleisti knygą, kuri didintų vaiko pasitikėjimą savo jėgomis ir savigarbos jausmą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis