Idėja, kaip išradingai panaudoti nereikalingą pieno butelį

Dvejų metų sūnų Kasparą auginanti Neringa rašo tinklaraštį, kuriame pateikia daug smagių vaikų lavinimo idėjų bei žaidimų. Šįkart mama dalijasi idėja, kaip išradingai panaudoti nereikalingą pieno butelį.

Atsimenu, kad mano brolis, būdamas vaikas, vis tempdavosi namo kur nors lauke rastus keistus daiktus. O aš, kaip vyresnė sesė, į tai keistai žiūrėjau. Dabar, pati augindama sūnų, jaučiuosi panaši į savo brolį vaikystėje - mano akys nuolat krypsta prie išmetamų ar jau išmestų daiktų, norisi kokias nors pakuotes ar nereikalingus daiktus pasilikti, nes galvoje vis gimsta sumanymai, ką su visu tuo būtų galima pagaminti mūsų su Kasparo žaidimams. Šiandien aprašysiu, kaip greitai ir smagiai galima pagaminti žaidimą iš plastikinio pieno butelio.


Idėją buvau mačiusi kažkur internete, tačiau nuorodos neišsisaugojau, tačiau tai tikrai seniai sugalvotas užsiėmimas, išmėgintas ne vienų tėvų. Pagaminti labai paprasta! Reikės tuščio plastikinio butelio su rankenėle (dažniausiai tokiuose būna pienas, bet mūsų parduotuvėse galima rasti ir kefyro ar sulčių), žirklių ir lipnios juostos. Aš naudojau nedidelį, vieno litro butelį nuo pieno. Nukirpus jo kraštą, kad nebūtų pavojinga rekomenduojama apklijuoti lipnia juosta. Mano butelio kraštas, tiesą sakant, aštrus nebuvo, išmėginkite savo prieš duodami vaikui. 



Štai panaudojimo galimybės:


- paimti į butelį telpantį kamuoliuką ir mėtyti jį į viršų vis pagaunant. Kasparas (2,1 m) mėgina tai daryti pats, tačiau kamuoliuko aukštai neišmeta, jis praktiškai visada lieka viduje.


- laikyti kamuoliuką inde, tada staigiai patraukti gaudyklę, kad kamuoliukas kristų žemyn - tuomet vėl bandyti jį pagauti, kad nenukristų ant žemės. Kasparui patinka stebėti, kai taip darau aš.


- keli žaidėjai, kiekvienas su savo gaudykle, kamuoliuką gali mesti sugauti kitiems; Tai turėtų būti įdomu vyresniems vaikams, nes reikia ir staigios reakcijos, ir vikrumo.


- galima kamuoliuką, balioną ar bumbulą iš siūlų pririšti prie butelio ir tuomet jis niekada nenukris ant žemės bandant jį sugauti. Labiau tinkama mažesniems žaidėjams.


- Kasparas sugalvojo ir kitą būdą - padeda kamuoliuką ant stalo, jis pradeda riedėti, tada savo gaudykle jį mėgina sugauti, kad nenukristų. Tada butelį vėl atkelia ir leidžia kamuoliukui riedėti toliau. Jam labai patiko šis variantas!


- galima panaudoti ir kokių nors smulkių daiktų arba vandens pernešimui iš vieno indo į kitą. Kasparui panašios užduotys buvo įdomios nuo kokių pusantrų metų, tačiau smagiai atlikinėja jas ir dabar. Puikus būdas koordinacijai ir susikaupimui lavinti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis