Seksologas: sunkiai įsivaizduoju laimingą sutuoktinių gyvenimą be sekso

Kad seksas suteiktų visišką pasitenkinimą, maždaug pusei natūraliai gimdžiusių moterų reikia keisti mylėjimosi padėtį. Kad staiga neištirptų anksčiau buvęs artumas, kartais tenka įdėti daug pastangų. Kaip po gimdymo nesužlugdyti intymumo?

Konsultuoja Individualiosios (Adlerio) psichologijos analitikas seksologas Viktoras Šapurovas.


Pusei porų tenka ieškoti naujų padėčių


Pasak seksologo, kai kūdikis gimsta natūraliai, maždaug pusei porų tenka iš naujo ieškoti mylėjimosi padėčių, mat ankstesnės dėl moters anatominių pokyčių neteikia malonumo vyrui, moteriai arba ir vienam, ir kitam. Po gimdymo gali pakisti makšties dydis, padėtis, raumenų būsena, tad reikia iš naujo vienam prie kito prisitaikyti.


Vis dėlto mylėjimosi padėčių yra daug ir kad kiekviena diena sutuoktiniams teiktų džiaugsmo, patartina kuo anksčiau išbandyti naujas.


Moteriai taip pat neverta numoti ranka ir atsisakyti pajausti orgazmą, nes šiek tiek kitokia padėtis nei įprastinė jau gali suteikti tą džiaugsmą. Įdomu tai, kad moters orgazmas neturi jokios biologinės paskirties, kitaip negu vyro, kuriam jis būtinas, kad išsilietų sėkla. Vien jau tai, kad gamta pasirūpino, jog ne tik vyras, bet ir moteris galėtų pasiekti seksualinio gyvenimo viršūnę, yra fantastiška ir neverta jo nesiekti atkurti po gimdymo.


Kitos meilės formos


Paprastai praėjus 1-1,5 mėn. po gimdymo moters organizmas atsinaujina ir ji vėl yra pasirengusi mylėtis. Vis dėlto ir per tas pirmas savaites po gimdymo nevertėtų pamiršti savo vyro, jeigu negalima mylėtis įprastai, verta pasinaudoti kitokiomis meilės formomis. Kad sutuoktinių santykiai išliktų gražūs, vyras turėtų moteriai padėti prižiūrėti kūdikį, o moteris pasirūpinti, kad vyro sėkla galėtų išsilieti.


„Tikrai nereikia, kad kartu su besikaupiančia sėkla kauptųsi ir vyro seksualiniai norai, kuriuos jis realizuotų kur nors kitur su kita, - teigia V. Šapurovas. - Moteris nuolat turėtų jausti, ką mąsto jos vyras, nes jis yra priklausomas nuo sekso. Jeigu moteris padės vyrui ir ras būdų, kaip patenkinti jo seksualinius norus, tikrai bus apdovanota: vyro ištikimybe, pagalba, padėka".


Kaip mąsto vyras...


Sakoma, kad žmonės - ne gyvūnai, tad ir vyrai gali laukti moters tiek, kiek reikia. „Vyras gali palaukti, bet tuomet jis jausis kaip savo žmonos priešas, o ne mylimasis, - teigia seksologas. - Jeigu du žmonės sukūrė šeimą, nereikia palikti artimo žmogaus jausti nuolatinį nepatogumą ir nieko nedaryti arba versti laukti. Juolab kad vyras visuomet atsidėkos žmonai už supratingumą. Gyvenimas nėra vienpusio eismo judėjimas, kai pasitenkinimą jaučia tik vyras. Šeima bus tvirta, kai abu sutuoktiniai vienas kitam padės išpildyti norus, kai supratingai įsiklausys į vienas kito poreikius. Juk iš tiesų vyrui reikia moters, o moteriai - vyro.


Be sekso likęs vyras galvoja taip: „Štai ji ir sulaukė to meto, kai galės pagyventi be sekso." Taip galvodamas jausis baudžiamas savo žmonos. Daugelis vyrų suvokia, kad paskutiniais nėštumo mėnesiais ir pirmaisiais mėnesiais po gimdymo lytiniai santykiai bus kitokie arba išvis jų nebus.


Vis dėlto kai štilis lovoje tęsiasi daug mėnesių, vyras pasijaučia nereikalingas. Todėl jeigu dėl kokių nors priežasčių išties negalite mylėtis, pasikalbėkite apie tai su vyru. Galbūt jums reikia nedidelės pagalbos ir, tarkime, jeigu vyras išleis jus valandai kitai prasiblaškyti, vakare jausitės visiškai kitaip ir artumas nekels neigiamų jausmų.

Jeigu pora kalbasi, jeigu prieš gimstant kūdikiui sutuoktiniai buvo artimi, tikrai nekils sekso bėdų po gimdymo ir juo labiau neiširs šeima, nes vyras ir žmona ir toliau norės vienas kitu rūpintis".


Po gimdymo išsaugoti artumą gali būti sunku, nes abiejų sutuoktinių žvilgsniai pirmiausiai krypsta jau ne vienas į kitą, o į jųdviejų meilės vaisių - kūdikį.Kiekviena diena su kūdikiu yra vis kitokia, džiuginanti tai mažylio pirmąja šypsena, tai pirmuoju dantuku arba žingsneliais, todėl visiškai natūralu, kad kurį laiką tas mažas laimės spindulėlis ir tampa kliūtimi vyrui ir moteriai atrasti laiko intymiems santykiams.


Vyro spaudimas


Yra moterų, kurios sako, kad po gimdymo, ko gero, dar ilgai būtų nesiryžusios arba net nepastebėjusios savo vyro poreikių, jeigu ne stiprus jo spaudimas. „Iš tiesų kartais vyrui nelieka nieko kita, kaip tik pasinaudoti psichologiniu spaudimu ir įtikinti žmoną, kad jam reikalinga ji „visa" - tiek siela, tiek kūnu.


Vyras, taikydamas tokį spaudimą, bando savo moteriai aiškiau pasakyti, kad ji jam labai svarbi, kad vis dar jį traukia. Kad nori būti su ja, mėgautis jos kūnu, sekso malonumais ir psichologiniu artumu. Vyro ir moters lytiniai santykiai labai svarbūs, be jų darniai gyventi neįmanoma, - teigia seksologas. - Aišku, pasitaiko šeimų, kurios gyvena visiškai be sekso, tačiau jos turi kokį nors kitą labai svarbų motyvą neišsiskirti.


Na, o vaikams, be abejo, kur kas geriau augti tokioje šeimoje, kurioje tėvai myli vienas kitą tiek dvasiškai, tiek fiziškai. Vaikai neturi matyti tėvų sekso scenų, tačiau turėtų matyti kasdienį fizinį artumą, nes tai auklėjimo dalis. Tėvų apsikabinimai, bučiniai, prisilietimai, meilės kupini žvilgsniai ir yra vaikų meilės mokykla.


Na, o tie tėvai, kurie jau nebemyli vienas kito ir vienas kitam nejaučia fizinio potraukio, neperteiks vaikams pamokų apie meilę. Mama ir tėtis bus šalti, tarsi atsiskyrę vienas nuo kito, sunkiai valdys susierzinimą ir vaikams bus neaišku, kodėl jų tėvai vis dar kartu.


Sunkiai įsivaizduoju laimingą sutuoktinių gyvenimą be sekso - tai didžiulis nepatogumas ir kalėjimas visiems. Na, o vaikai, augantys tokiose šeimose, nemato meilės, bet jie yra pamaitinti, aprengti, gali lavintis. Tai nėra gerai, bet geriau negu nieko".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis