Dažnai tėveliai dejuoja, kad vaikutis labai išrankus maistui: to nenori, anas nepatinka, o šito visai net į burnytę nenori dėti.

Mums su mažaisiais buvo etapų, kai jie nelabai norėjo valgyti mėsos patiekalus. Taigi, maždaug nuo 10–12 jų gyvenimo mėnesio pradėjome siūlyti juos tiesiog sužavėjusį patiekalą – kalakutienos kukulius su makaronų garnyru ir daržovių padažiuku.

Visa paslaptis – jų taip mėgstami makaronai, kurie net su mėsa tampa pačiu gardžiausiu patiekalu.

REIKĖS:

250 g kalakutienos faršo (šio kiekio užteks dviem porcijoms);

1,5 v. š. speltos manų (galima naudoti ir paprastu manus ar džiūvėsėlius);

1 vištos kiaušinio arba 2 putpelės kiaušinių;

saujos šparaginių pupelių;

1 a. š. ghee sviesto;

100 g jūsų mėgstamų makaronų.

GAMINIMAS:

Faršą sumaišykite su manų kruopomis ir kiaušiniu iki vientisos masės.

Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kukulaičius ir dėkite juos į verdantį vandenį. Virkite apie 20 minučių.

Makaronus išvirkite įprastu būdu (mes vaikams verdame apie 10 minučių).

Šparagines pupeles taip pat apvirkite, pagardinkite šaukšteliu ghee sviesto ir su smulkintuvu susmulkinkite iki vientisos masės. Turi gautis padažiukas.

Makaronus berkite į lėkštę, ant viršaus dėkite kukulius ir pagardinkite šparaginių pupelių padažu.