Žuvys privalo būti mūsų mažylių valgiaraštyje, deja, ne visada jų lengva mažyliams patiekti.

Vertingiausios yra riebios jūrų žuvys, pavyzdžiui, tunas, lašiša. Jose yra nesočiųjų riebiųjų rūgščių omega–3. Šios rūgštys užtikrina gerą nervų sistemos raidą, tinkamą regą, taip pat saugo kvėpavimo takus nuo užkrečiamųjų ligų. Be to, žuvyje yra jodo.

Kviečiame išbandyti šį žuvų kukulių receptą. Kukuliukai yra graikinio riešuto dydžio, todėl patiks mažiesiems.

Žuvų kukuliai

Reikia:

gabaliuko lašišos filė;

kiaušinio;

šaukšto džiūvėsėlių;

miltų kukulaičiams pavolioti;

žalumynų;

smulkintų krapų;

šaukšto grietinėlės;

žiupsnelio druskos ir baltųjų pipirų;

citrinos sulčių.

Gaminimas:

Lašišos filė gerai nuplaukite ir patikrinkite, ar nėra ašakų.

Nusausinkite, sutrinkite į vientisą masę (galima virtuvės kombainu).

Įdėkite į dubenėlį, įmuškite kiaušinio trynį, suberkite džiūvėsėlius ir suplaktus kiaušinio baltymus.

Paskaninkite trupučiu citrinos sulčių, druska ir pipirais. Išmaišykite.

Delnus suvilgykite vandenyje ir suformuokite graikinio riešuto dydžio kukulaičius.

Apvoliokite miltuose.

Puode išvirkite daržovių sultinį, įdėkite kukulaičius, įberkite krapų.

Virkite ant mažos ugnies 10–12 min. Pabaigoje įpilkite grietinės, išmaišykite ir dar kartą užvirkite.

Galite patiekti su kruopų koše ir daržovėmis.

Skanaus!