Reikės (~4 porcijoms arba 10 lietinių):

500 ml pieno;

2 kiaušinių;

žiupsnelio druskos;

2 v.š. aliejaus;

240 g (arba ~2 stiklinių) miltų;

150 g fermentinio ar kietojo sūrio;

saujos žalumynų (krapų, svogūnėlių ir pan.)

Gaminimas:

Dubenyje supilame pieną, imušame kiaušinius, įberiame druskos, supilame aliejų ir gerai išplakame. Tada suberiame miltus ir vėl labai gerai išplakame.

Įtarkuojame sūrį, supjaustome žalumynus ir įmaišome į tešlą. Tešla bus skysta. Įkaitintoje šiek tiek aliejumi išteptoje keptuvėje kepame plonus lietinius.

Ką tik iškeptus ištepame plonu sluoksniu sviesto.

Skanaujame su grietine ar mėgstamu padažu.

Beje, tešlą maišau su spelta miltais - dedu pusę šviesių, pusę tamsių pilno grūdo miltų, taip lietiniai būna sveikesni, o ir skoniui tik į naudą.