Receptas rastas internete ir buvo pavadintas „rusiški barščiai", bet man neteko skaityti, kad ten tokie būtų gaminami.

Iš šio kiekio gausis 2 porcijos. Jei jau turėsite virtų burokėlių, užtruksite apie pusvalandį.

Sudėtis:

800 gramų virtų burokėlių,

2 nedideli obuoliai,

1 morka,

1 saliero stiebas,

3 česnako skiltelės,

1 svogūnas,

1 litras daržovių sultinio,

1 šaukštas aliejaus,

50 gramų fetos sūrio.

Gaminimas:

Įkaitiname keptuvėje aliejų ir jame apkepiname smulkintas daržoves: svogūnus, morką, česnakus ir salierus. Kai daržovės suminkštės, sudedame į puodą.

Burokėlius sutarkuojame ir sudedame į puodą su apkepintomis daržovėmis.

Obuolius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka (jei burokėlius naudosite marinuotus acte ar obuolių sultyse, tada nedėkite obuolių), dedame į puodą su daržovėmis.

Užpilame daržoves sultiniu ir verdame apie 20 min. Sriubą sutriname trintuvu iki norimo tirštumo.

Paragaukite, ar netrūksta druskos.

Prieš tiekiant įberkite smulkinto fetos sūrio.