Reikia:

baltos duonos/batono;

2 kiaušinių;

~100-150 ml pieno;

žiupsnelio druskos;

sviesto kepimui;

medaus/naminės karamelės.

Gaminame:

Išplakame kiaušinius, įberiame druską, supilame pieną ir vėl išplakame.

Į plakinį įmerkiame duonos/batono riekeles, kad gerai prisisiurbtų skysčio ir dedame į gerai įkaitintą keptuvę. Iš abiejų pusių pakepiname po 2-3 min., kol paruduoja.

Garų vonelėje pašildome medų (jei jis kietas), taip pat atšildome ir turimą karamelę (jeigu ji stovėjo šaldytuve). Beje, medų šildžiau dubenyje, kuriame prieš tai šilo karamelė, tad jis įgavo lengvai karamelinį atspalvį ir tokį pat prieskonį.

Iškeptus skrebučius apšlakstome norimu pagardu.

Foto: Asmeninio albumo nuotr.

Paprasčiau ir būti negali, o tokie pusryčiai – labai gardūs!