Namuose gaminamo šimtalapio receptų galima rasti įvairių. Vieni jį vadina „netikru“ šimtalapiu, kiti – „tinginių“ šimtalapiu. Kaip pavadinsi – nepagadinsi. O išbandyti jį tikrai rekomenduojame!

Sudėtis:

Pakelis šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (lapeliais);

200 gramų sviesto;

3 šaukštai cukraus;

8 šaukštai aguonų;

1 kiaušinis;

šaukštas cukraus pudros;

4 šaukštai razinų.

Gaminimas:

Aguonas užplikykite karštu vandeniu.

Atšildykite šaldytą sluoksniuotą tešlą. Padalinkite lakštus perpus. Pusė lakštų kol kas atidėkite trumpam, o kitą pusę plonai iškočiokite.

Kambario temperatūros sviestą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį sumaišykite su cukrumi (labai gerai išsukite) ir dviem trečdaliais aguonų (nukoštų).

Iškočiotus lakštus aptepkite aguonų ir sviesto mišiniu ir suvyniokite.

Likusius lakštus, kuriuos buvote atidėję, aptepkite sviestu, pabarstykite aguonomis ir mirkytomis razinomis. Šiuos lakštus užvyniokite ant sukučio su aguonų įdaru.

Lengvai išplakite kiaušinį su dviem šaukštais vandens ir aptepkite šimtalapio viršų.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Iškepus viršų pabarstykite cukraus pudra.

Pjaustykite jau atvėsusį.