Reikia:

350 gramų miltų;

150 gramų cukraus pudros;

2 kiaušinių trynių;

2 šaukštų medaus;

150 gramų sviesto;

2 šaukštelių vanilinio cukraus;

2 šaukštelių kepimo miltelių;

1 šaukštelio cinamono;

Kalėdinių kepinių prieskonių pagal jūsų skonį (malti imbierai, gvazdikėliai, kardamonas ir pan.)

Gaminimas:

Dideliame inde sumaišome miltus, cukraus pudrą, 2 šaukštelius vanilinio cukraus ir 2 šaukštelius kepimo miltelių. Pridedame šaukštelį cinamono ir kalėdinių kepinių prieskonių.

Į kitą indą pilame ištirpintą sviestą, kiaušinių trynius ir 2 šaukštus medaus. Viską išmaišome.

Viską suminkome ir gautą tešlą valandai padedame į šaldytuvą.

Iškočiojame tešlą maždaug 1 cm pločio ir darome norimas sausainių formeles.

Foto: Adobe Stock

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 12 minučių.

Foto: Adobe Stock

Iškepusius puošiame pasirinktu glajumi, pirktais pabarstukais, maistiniais dažais ar barstome cukraus pudra.

Foto: Adobe Stock

Skanaus!