Tai be galo sočios salotos ir dabar, kai persimonai pasirodo parduotuvių lentynose, pats metas išbandyti.

Receptas surastas pas Beata, tik aš gaminau pagal savo skonį. Originale naudojamas pelėsinis sūris, bet kadangi jo aš nemėgstu, tai keičiau fetos sūriu.

Sudėtis:

- sauja šviežių špinatų lapų;

- 2 persimonai;

- 100 gramų fetos sūrio.

Padažas:

- 1 šaukštas citrinos sulčių;

- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;

- 1 šaukštelis medaus;

- 1 šaukštelis Dižono garstyčių;

- žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

Padažui visus produktus sumaišykite.

Lėkštėje išdėliokite špinatų lapus, ant jų berkite kubeliais pjaustytus persimonus ir fetos sūrį.

Pašlakstykite padažu.

Foto: Asmeninio albumo nuotr.

Skanaus!