3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Trapūs itališki sausainiai Torcetti


Reikia:


250 gramų miltų;

100 gramų cukraus;

100 gramų sviesto;

šaukštelio kepimo miltelių;

3-4 šaukštų šilto vandens;

cinamono.


Gaminimas:


Miltus išsijoti kartu su kepimo milteliais. Sudėti suminkštėjusį sviestą, vandenį ir suminkius tešlą, palikti pastovėti 20 minučių. Tuo metu sumaišyti cukrų su cinamonu. Iškočioti tešlą ir suformuoti maždaug 10 cm ilgio ir 1 cm pločio juosteles. Pabarstyti gausiai cukrumi su cinamonu ir galiukus suspausti, kad būtų žiedo forma. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 10 -15 minučių.


Shutterstock


Greitai pagaminami sausainiai su uogiene


Reikia:


100 gramų margarino;

2 stiklinių miltų;

1 kiaušinio;

0,5 stiklinės cukraus;

0,5 stiklinės uogienės;

½ šaukštelio kepimo miltelių.


Gaminimas:


Kambario temperatūros margariną suminkyti šakute, įmušti kiaušinį, įdėti cukrų ir viską gerai išsukti. Pamažu pilti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išminkyti tešlą. Ji turi gautis gana tvirta. Tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną tešlos dalį iškočioti, patepti uogiene ir apibarstyti likusios tešlos dalimi (galima sutarkuoti tarka, suplėšyti rankomis). Kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15 minučių. Išėmus supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.


Shutterstock


Greitai pagaminami varškės sausainiai


Reikia:


250 gramų miltų;

230 gramų varškės;

130 gramų sviesto;

0,5 stiklinės cukraus;

1 šaukštelio vanilinio cukraus;

0,5 šaukštelio kepimo miltelių.


Gaminimas:


Miltus ir kepimo miltelius persijoti, tada į juos sudėti minkštą sviestą. Sutrinti rankomis tešlą. Pridėti vanilinį cukrų, varškę ir viską išminkyti.


Iškočioti, su stikline ar kita turima formele suformuoti sausainius. Apibarstyti juos cukrumi ir dėti į kepimo indą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 minučių.


Adobe Stock


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis