Nors šiame patiekale kažkokios ypatingos maistinės vertės ieškoti nereikėtų, bet tai yra labai paprastas, pigus, skanus, greitas ir sotus maistas. Ir dar labai praktiška detalė - juos galima užsišaldyti.

4-5 porcijoms reikės:

6 stiklinių kvietinių miltų;

6 v.š. aliejaus;

žiupsnelio druskos;

2 stiklinių verdančio vandens.

Gaminimas:

Į didelį dubenį suberiame miltus, druską, pilame aliejų ir verdantį vandenį.

Viską išmaišome ir išminkome. Ir viskas, nėra daugiau ką pasakoti.

Foto: Asmeninio albumo nuotr.

Tešlą aš tiesiog suplėšiau į mažus, maždaug graikinio riešuto dydžio gabalėlius, ir perridenau pirštu per smulkios tarkos vidinę pusę.

Ežiukus metame į verdantį vandenį ir paverdame, kol iškils ir nuo iškilimo dar apie 5 min.

Padažui galime pasidaryti standartinį baltąjį padažą - į keptuvę dedame šaukštą sviesto, šiam išsilydžius ir šaukštą miltų. Kai pastarieji išsimaišo, po truputį pilame pieną ir kaitiname, kol masė pradeda tirštėti. Pabaigoje dar įberiame druskos ir, jei patinka, muskato.

Arba valgome tiesiog su grietine ir sviestuku. Skonio dalykas.

Foto: Asmeninio albumo nuotr.

Beje, tokius miltinius patiekalus visada galima praturtinti šaukštu sėlenų ar kokį trečdalį baltų miltų pakeitus į rupius.

Skanaus!