Šiandien išsigryninau geriausią bulvinių blynų receptą, peržiūrėjusi įvairiausius komentarus, patarimus, gamybos variantus. Kad būtų lengviau palyginti, netgi pabandėme paragauti kelias skirtingas blynų variacijas vienu metu. Abu su vyru padarėme išvadą, kad mums skaniausias (vyrui, turbūt, tiksliau būtų - mažiausiai neskanus) yra paprasčiausias variantas. Tad šiandien jį ir išsisaugau, tuo pačiu pateikdama keletą galimų variantų, kaip blynus galima papildyti, paskaninti, praturtinti, paįvairinti. Ypač, jei juos namuose valgote dažniau.

2-3 porcijoms reikia:

~1 kg bulvių (7-8 bulvių);

1-2 svogūnų;

1 a.š. druskos;

žiupsnelio pipirų;

1 kiaušinio (nebūtina).

Gaminimas:

Bulves ir svogūnus sutarkuojame bulvine tarka. Šaukštu nugriebiame (kiek pavyksta, be didelių pastangų) skysčio.

Beriame druskos, pipirų. Jei naudojame, įmušame kiaušinį.

Išmaišome ir kepame gerai įkaitintoje keptuvėje. Jei keptuvė gera, riebalų nereikia per daug - blynai tikrai nepridegs.

Foto: Asmeninio albumo nuotr.

O štai kaip galima paįvairinti bulvinių blynų tešlą:

- keliomis česnako skiltelėmis;

- įdėti porą šaukštų manų kruopų, jei norime, kad blynai būtų kiek traškesni;

- įdėti į tešlą apie 100 g varškės (jei mėgstate);

- dėl spalvos įdėti šaukštelį ciberžolės;

- tarkius papildyti tarkuotomis morkomis ar cukinijomis (galima tarkuoti burokine/bulvine arba sūrio tarka);

- paskaninti prieskoninėmis žolelėmis;

- bulves tarkuoti ne bulvine, o burokine ar sūrio tarka;

PADAŽUI galima naudoti tiesiog grietinę arba štai tokius pagardus:

- varškė+grietinė+krapai+marinuoti agurkėliai;

- krienų padažas+lašiša ir t.t..