Obuoliai tinkami ne tik desertams, bet ir prie mėsos, sriuboms, salotoms. Šie kotletai gavosi labai minkšti, tirpo burnoje, kad juose yra obuolių labai stipriai nesijautė. Kotletus galite kepti ir orkaitėje, tada jie bus mažiau kaloringi.

Reikia:

700 gramų smulkintos šviežios kalakutienos;

2 obuolių;

2 nedidelių svogūnų;

1 kiaušinio;

2 skiltelių česnako;

druskos, pipirų;

džiūvėsėlių;

aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Svogūnus ir obuolius susmulkinkite mažais kubeliais.

Šlakelyje įkaitinto aliejaus pirmiausia apkepinkite svogūnus, tada berkite obuolius ir kepkite, kol truputį suminkštės. Atvėsinkite.

Į smulkintą kalakutieną berkite smulkintas česnako skilteles, sukrėskite svogūnus ir obuolius, įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite.

Pagal savo skonį pasūdykite, berkite pipirus ir dar kartą gerai išminkykite.

Suformuokite kotletus. Apvoliokite džiūvėsėliuose iš abiejų pusių ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gerai iškeps.

Valgėme su salotomis.

Foto: Asmeninio albumo nuotr.


Foto: Asmeninio albumo nuotr.