Kelias dienas pasiutusiai įkyriai zvimbė mintis: kepk pyragą, kepk...

Bet vis buvau užsiėmusi, tad tik šiandien iškepiau.

O skanumas...

Rekomenduoju visoms šeimininkėm išbandyti. Būtinai.

Šis pyragas jau ne kartą mano keptas ir visada greitai suvalgomas.

Reikia:

500 gramų varškės;

150 ml pieno;

4 kiaušinių;

100 gramų cukraus;

1 pakelio vanilinio cukraus;

1 citrinos nutarkuotos žievelės;

100 gramų manų kruopų;

3 obuolių;

2 šaukštelių kepimo miltelių,

sviesto skardai ištepti.

Foto: Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimas:

Manų kruopas užpilame pienu ir paliekame išbrinkti.

Dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Į masę įmaišome varškę, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir išbrinkusius manus. Išmaišyti reikia labai gerai.

Visą šią masę supilti į sviestu išteptą kepimo indą (naudojau atsegamais kraštais tortinę) ir dėti į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti 20 minučių.

Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite ne iki galo.

Dėkite obuolius ant tešlos, truputį įspauskite ir toliau kepkite apie 40 min.

Iškepus pyragą atvėsinau ant grotelių ir apibarsčiau cukraus pudra.

Foto: Asmeninio albumo nuotr.