TINGINYS be kondensuoto pieno

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Mano vyresnėlis jau kelias dienas prašė: „Padaryk prašau to pyrago su sausainiais". Prašė, prašė ir priprašė. Bet su sąlyga, kad jis turės tuos sausainius sutrupinti. Oi, tas jam patiko, ir net labai. Vis prašė pamokyti, kaip "Tinginys" daromas, nes sakė užaugęs norės mokėti gaminti valgį, kaip aš.

Man asmeniškai "Tinginys" su kondensuotu pienu nepatinka, nes tada būna toks lipnesnis... Be kondensuoto pieno panašiai gaminti mokė mane draugė, bet šis receptas šiek tiek pakeistas.

Skonis 9 iš 10, bet tik todėl, kad man truputį trūko drėgnumo.

Reikia:

600 gramų sausainių,

150 gramų sviesto,

3 šaukštų geros kakavos,

70 gramų cukraus,

180 ml pieno.

Gaminimas:

Sausainius sulaužykite nedideliais gabaliukais.

Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, tada supilkite pieną, cukrų ir kakavą. Maišykite nuolat, kol masė užvirs. Kai masė užvirs, dar pamaišykite minutę, kitą, kol masė pradės tirštėti.

Visą šią masę pilkite ant sausainių ir gerai išmaišykite.

Visi sausainiai turi pasidengti šia mase.

Tinginio masę dėkite į indą, ištiestą kepimo popieriumi, suspauskite, kad neliktų oro tarpų.

Dėkite į šaldytuvą kelioms valandom.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis