Tešlai reikės:

2 pakelių (2x160 g) kakavinių sausainių,

150 g sviesto,

kiaušinio baltymo,

valgomojo šaukšto cukraus.

Įdarui reikės:

4 trynių,

400 ml saldaus kondensuoto pieno,

6-7 valgomųjų šaukštų geltonųjų arba žaliųjų citrinų sulčių,

citrinos žievelių.

Kaip gaminti:

Sausainius susmulkinkite ir grūstuvu sutrinkite iki trupinių.

Įmaišykite cukrų. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į dubenį su sausainiais, gerai išmaišykite.

Kiaušinio baltymą išplakite, įmaišykite į sausainių masę. Gautą tešlą išklijuokite kepimo indą išimamu dugnu ir padėkite į šaldytuvą - tegul valandą pastovi.

Tada pašaukite į 170 laipsnių orkaitę maždaug 10 minučių.

Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

Foto: J.Rimavičienės nuotr.

Įdarą gaminkite taip:

Trynius išplakite iki baltumo, po truputi įmaišykite kondensuotą pieną, tada - citrinų sultis ir labai plonai nuo citrinos nugremžtas žieveles.

Įdarą supilkite į skardą ir pašaukite į 170 laipsnių orkaitę dar 15 min.

Iškeptą pyragą palikite atvėsti, tada įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite ten ne mažiau 6 valandas.

Foto: J.Rimavičienės nuotr.