Reikės:

125 g kambario temperatūros sviesto;

125 g cukraus;

2-3 kiaušinių;

žiupsnelio druskos;

200 g miltų;

2 šaukštelių kepimo miltelių;

2 šaukštų pieno;

500 g obuolių;

miltelinio cukraus;

1 smulkiai tarkuotos citrinos žievelės;

0,5 citrinos sulčių.

Gaminimas:

Sviestą su cukrumi išsukame iki purumo, įmušame po 1 kiaušinį, kaskart gerai išmaišydami.

Suberiame su kepimo milteliais sumaišytus miltus, supilame pieną.

Formą išklojame kepimo popieriumi, krečiame tešlą.

Obuolius perpjauname pusiau ar į 4 dalis, nulupame, išmamame sėklalizdžius.

Obuolių puseles keletą kartų išilgai įpjauname ir sudedame ant tešlos.

Kepame pyragą 180 laipsnių temperatūroje, 35-40 min.

Iškepusį pyragą ataušiname ir pabarstome milteliniu cukrumi.

Foto: J.Rimavičienės nuotr.