Gaivūs naminiai ledai iš rabarbarų

Norintiems atsigaivinti siūlome mamos Elžbietos iš tinklaraščio „Mamukynas“ išbandytus rabarbarų ledus.

Rabarbarų šerbetui reikia:

6-8 rabarbarų;

1-1,5 stiklinės vandens;

0,5-1 stiklinės cukraus;

Spalvai – kokių nors raudonų vaisių sulčių ar uogienės (naudojau juodųjų serbentų).

Mamukynas.lt

Gaminimas:

Rabarbarus supjaustyti kubeliais.

Į puodą pilti vandenį, įdėti cukraus bei rabarbarus.

Viską užvirinti, sumažinti ugnį ir virti dar 5 min.

Išvirtus rabarbarus išimti (su sieteliu) ir sutrinti šaukštu.

Į gautą kompotą įdėti truputį uogienės ir leisti pravėsti.

Į ledų formeles dėti po šaukštą rabarbarų masės, užpilti paruoštu skysčiu ir šaukšteliu viską išmaišyti, kad rabarbarai pasiskirstytų po visą formelę.

Dėti į šaldiklį nakčiai. Prieš išimant, formelę keliom sekundėm galima pamirkyti karštam vandeny, kad lengviau būtų ištraukti ledus.

Mamukynas.lt

Skanaus!

Mama Elžbieta

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis