Gardžioji morkų sriuba

Trintamorkų sriuba, kurią galima įtraukti prie greitų, bet sveikų patiekalų.

Kad sriubos skonis būtų pikantiškesnis, galima įdėti po pusę šaukštelio malto imbiero ir maltų čili pipiriukų.


Jeigu sriubą valgys ir maži vaikai, nuo šių prieskonių galima ir susilaikyti. Beje, galima sultinio pilti kiek mažiau, tada bus puiki, maistinga trinta košė mažiesiems.


~4 porcijoms reikės:


- 1 supjaustyto svogūno;

- 1-2 sutrintų česnako skiltelių;

- 2 didelių skiltelėmis supjaustytų morkų;

- 2 vidutinių gabaliukais supjaustytų bulvių;

~1 l sultinio< (kad apsemtų daržoves ir dar būtų keliais cm daugiau);

- kelių riekių skrudintos forminės duonos (nebūtina).


Asmeninio albumo nuotr.


Gaminimas:


Įkaitintoje keptuvėje arba iš karto puode, kuriame virsime sriubą, svieste arba aliejuje pakepinkime svogūną su česnaku.


Po kelių minučių sudėkime pjaustytas morkas, pakepkime apie 3-4 min. Galima įpilti šlakelį karšto vandens, jei morkos pradėtų svilti.


Jei naudojame, dabar įmaišome ir po pusę šaukštelio malto imbiero, čili paprikos miltelių.


Supilame sultinį (jis turi visiškai apsemti daržoves ir dar būti šiek tiek virš jų).


Sudedame pjaustytas bulves, viską užviriname ir verdame apie 20-25 min., kol daržovės suminkštės.


Tada viską sutriname trintuvu.


Paragaujame, jei trūksta, įberiame dar druskos, pipirų.


Patiekti sriubą galime su mažais gabaliukais supjaustyta formine duona.


Bon appetit!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis