Kalėdiniai meduoliai, be kurių šventės neįsivaizduojamos

Kalėdiniai meduoliai papuošia kiekvienų namų šventinį stalą. Kai gaminsite juos, būtinai į pagalbą pasikvieskite vaikus.

Per Kalėdas visos šeimos

Į vieną gražų būrį susibėga.

Ir nesvarbu, kad šalta, kad žiema,

Kad tyliai žemė po žvaigždynais miega.

O kokios Kalėdos be kalėdinių meduoliukų? Šį kartą iniciatyvą juos kepti parodė vyresnėlė. Pasirinkome šį receptą ir galime pasakyti, kad meduoliai išties labai skanūs (jie nėra minkšti).

Reikia:

500 g miltų,

100 g margarino,

200 g medaus,

200 g cukraus,

2 kiaušiniai,

2 a.š. kepimo miltelių,

2 a.š. prieskonių mišinio meduoliams.

Gaminimas:

Tešlą su mažuoju ruošėme iš vakaro. Mažasis atliko patį svarbiausią darbą - svėrė produktus. Pripažinkim, juk tai pats atsakingiausias darbas, ar ne? Taigi, medų, cukrų ir margariną šildėme vienu metu, toje pačioje karšto vandens vonelėje, kol viskas suskystėjo ir gerai išsimaišė. Atvėsinom, įmušėm kiaušinius, išmaišėme. Miltus, kepimo miltelius ir meduolių prieskonius sumaišėm ir persijodami per sietelį pylėme į atvėsintą masę ir gerai išmaišėme. Tešlą dėjom į šaldytuvą visai nakčiai, bet pakanka palaikyti ir apie 2 valandas.

Mamukynas.lt

Kitą dieną į darbus kibo vaikai. Po nedidelį gabalėlį tešlos kočiojo ant miltais pabarstyto stalo 3-4 mm storio. Spaudė formeles. Gautus meduoliukus dėjo ant skardos, patiestos kepimo popieriumi. Kepė 200 laipsnių orkaitėje, kol gražiai pagelto.

Puošėme tirpintu šokoladu ir torto papuošimais.

Mamukynas.lt

Gražių, nuostabių, šiltų švenčių Jums!

Mama Renata su vaikais

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis