Reikės:

12-16 tuščių kiaušinių lukštų (turinys išpučiamas pro skylutę),

200 g juodojo šokolado,

125 g sviesto,

3 didelių kiaušinių,

200 g cukraus,

125 g miltų,

3 šaukštų kakavos,

1 žiupsnelio druskos.

Į švarius kiaušinio lukštus įpilti šiek tiek aliejaus ir papurtyti, kad juo pasidengtų vidinis lukštas. Kiaušinių lukštus patalpinti į kepimo formą: tam tinka keksiukų formelės ar iš folijos susukti lizdai. Svarbu, kad jie nepavirstų.

Aš naudojau keksiukų formeles, į jas dėl stabilumo įpyliau grikių, galima ir tos pačios folijos suglamžyti.

Šokoladą su sviestu ištirpinti (tinka ir garų vonelė, ir mikrobangė).

Kiaušinius išplakti su cukrumi.

Miltus, kakavą ir druską sumaišyti. Viską supilti krūvon ir išmaišyti.

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.

Konditeriniu maišeliu pripildyti 3/4 lukštų tešlos.

Kepti 180 C orkaitėje 15-20 min.

Mama Laima