Nėštumo kalendorius. 15 savaitė

Šįkart mūsų akiratyje - 15 nėštumo savaitė.

Tavo kūdikis greitai auga. Jo kojos tampa vis ilgesnės, gerėja sąnarių, sudarančių kelius ir alkūnes, paslankumas.

Nors tavo kūdikio akys vis dar užmerktos, jis gali pastebėti šviesą iš išorės. Jei žibintuvėliu pašviesi į savo pilvą, tavo kūdikis tikriausiai pasitrauks nuo ryškios šviesos.


Kūdikio smegenys ir stuburas jau susiformavo. Jo oda plona ir permatoma. Jau išsivysčiusios riebalinės liaukos, kurios suteps odos paviršių, ir jo kūnas padengtas mažais plaukeliais. Jei tavo kūdikis turi tamsių plaukų genų, prasidės tamsaus pigmento gamyba.


Tavo širdies tūris padidėjo, padažnėjo kvėpavimas ir širdies ritmas. Nesijaudink, tai normalu. Tavo organizme padaugėjo estrogenų, kurie veikia nosies gleivinę ir dėl to gali užgulti nosį. Dėl padidėjusio kraujo kiekio, nosyje išsiplečia kraujagyslės, todėl peršalus arba patiriant alerginę reakciją, gali iš nosies prasidėti kraujavimas.


Nėštumas susilpnina tavo imuninę sistemą, todėl esi labiau pažeidžiama ir mažiau atspari infekcijoms. Tavo pilvas pradės aiškiai matytis tarp 14 ir 20 savaitės, todėl nesijaudink, jei jis dar nėra ryškus. Kiekvienos nėščiosios pilvo dydis gali būti skirtingas. Pirmojo nėštumo metu pilvas išryškėja vėliau nei per vėlesnius nėštumus.


Tyrimais įrodyta, kad didžiajai daliai nėščių moterų pasišlykštėjimą kelia kokie nors skoniai ar kvapai. Per daug nesijaudink, jei negali prisiversti valgyti kurių nors sveikų produktų, kuriuos rekomendavo tavo gydytojas. Nėra tokio maisto, kurį privalai valgyti bet kokiu atveju. Reikalingas maistines medžiagas gali gauti iš kitų šaltinių. Be to, tavo nauji potraukiai nesitęs amžinai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis