Nėštumo kalendorius: 13 savaitė

Šįkart mūsų akiratyje - 13 nėštumo savaitė.

Lėtai, bet užtikrintai būsimasis kūdikis tampa vis panašesnis į žmogų. Jo galva nebėra tokia didelė kaip prieš kelias savaites ir sudaro trečdalį kūno dydžio. Tavo kūdikio akys priartėjo viena prie kitos ir ant kūno pradeda augti plaukai. Vaisius turi kaulus, raumenis ir dvidešimt pieninių dantų dantenose. Tavo kūdikis turi skonio receptorius ir vystosi jo balso stygos. Formuojasi jo žarnynas ir kasa gamina insuliną.


Tikriausiai nudžiugsi sužinojus, kad kūdikis jau gali šypsotis. Dabar yra paskutinė pirmojo trimestro savaitė ir gali šiek tiek lengviau atsikvėpti – persileidimo tikimybė dabar labai maža. Svarbiausias vaisiaus vystymosi etapas jau baigėsi.

Kai kurios poros pastebi, kad antrojo trimestro metu padidėja seksualinis aktyvumas. Daugiau nebejausi pykinimo, padidės lytinis potraukis ir jausiesi energingesnė.


Tuo pačiu metu tavo kūnas ruošiasi kūdikio gimimui. Tavo krūtyse pradeda gamintis priešpienis – maistingas, gausus vitaminų skystis, kuris bus pirmas kūdikio maistas, kai jis atkeliaus į šį pasaulį.


Daugeliui moterų antras trimestras yra lengviausias nėštumo etapas. Pasinaudok tuo! Mėgaukis nėštumu ir daryk tai, kas tau patinka. Dauguma oro linijų bendrovių nepataria skraidyti trečio trimestro metu, todėl dabar tinkamas metas keliauti – tik svarbu stebėti savo kūną ir nepervargti. Prieš keliaudama į labiau egzotines šalis, būtinai pasikonsultuok su gydytoju dėl reikalingų skiepų. Skrydžio metu gerk daug vandens, jei įmanoma, ištiesk kojas ir pajudėk.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis