Nėštumo kalendorius: 1 savaitė

Šįkart aptariame 1-ąją nėštumo savaitę.

Įprasta manyti, kad nėštumas trunka devynis mėnesius, bet iš tikrųjų jo trukmė yra 40 savaičių arba 280 dienų, kurios dalinamos į tris trimestrus. Apžvelkime, kas moters kūne vyksta pirmą savaitę po apvaisinimo.


Gimdymo data skaičiuojama nuo pirmos paskutinio menstruacijų ciklo dienos. Todėl, žiūrint atgaline data, tu esi laikoma nėščia dar prieš įvykstant apvaisinimui.


Planuodama nėštumą, pagalvok, kaip reiktų keisti savo gyvenimo būdą ir mitybą. Turėtum pradėti vartoti folio rūgštį, dar vadinamą vitaminu B. Folio rūgštis gyvybiškai svarbi embriono augimui ir vystymuisi pirmajame trimestre ir padeda išvengti įgimtų ligų. Rūpindamasi savo būsimu kūdikiu, turėtum atsisakyti žalingų įpročių – narkotikų, alkoholio ir tabako.

Taip pat turėtum vengti pasyvaus rūkymo. Ruošdamasi nėštumui, turėtum apsilankyti pas ginekologą ir odontologą. Geležies vartojimas yra svarbus sveikam embriono vystymuisi. Jeigu vartoji kokius nors vaistinius preparatus, pasitark su gydytoju, akušere ar vaistininku, kadangi kai kurie medikamentai yra netinkami ar net draudžiami nėštumo metu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis