Jovitos nėštumo dienoraštis. 29 savaitė: metas skaičiuoti vaisiaus judesius

Jovita laukiasi antrojo vaikelio ir kas savaitę savo nėštumo potyrius pasakoja internetiniame dienoraštyje. Kas naujo nutiko 29 nėštumo savaitę?

Dauguma tyrimų rodo, jog maždaug nuo 29 savaitės kūdikiai reaguoja į šviesą ir garsus. Tiesa, pati kol kas atskirai nebendrauju su juo balsu, bet pastebiu, kad jis aktyviai judesiais reaguoja į vyresniajam vaikui sekamas pasakas bei į aplinkui skambančią muziką.


Nuo šios savaitės gydytoja rekomendavo atidžiau stebėti ir paskaičiuoti vaiko judesius, tad teks priprasti daugiau dėmesio skirti ir šiam dalykui, nes su pirmuoju nėštumu man tai buvo viena iš sunkesnių užduočių, kurią pamiršdavau atlikti. Šiuo metu kūdikio aktyvumas yra gan lengvai jaučiamas, tad gerokai lengviau pastebėti jo miego ir aktyvumo ritmą.


Pastaruoju metu dar pastebėjau, kad jau metas peržiūrėti mitybą, nes vaiko spaudžiamas skrandis, apdoroja gerokai mažesnius kiekius maisto ir tuo pačiu sunkiau virškina, tad tenka valgyti daugiau kartų, bet mažesniais kiekiais. Paskutiniais nėštumo mėnesiais rekomenduojama dar padidinti ir skysčių kiekį apie 300 ml.


DELFI / Andrius Ufartas


Vėsesnėmis dienomis, kai norisi šiltesnio gėrimo, geriu HiPP Mama arbatą nėščiosioms, kuri yra pagaminta iš ekologiškų žolelių ir vaisių, be pridėtų cukrų ir kitų nereikalingų priedų. Kai būna karščiau, renkuosi ne tik vandenį, bet ir stiklinę HiPP vaisių sulčių, kurias skiedžiu taip pat su vandeniu. Man patinka patarimas susikurti tam tikrą "ritualą", kuris padėtų mėgautis gėrimais ir nepamiršti išgerti reikalingo skysčių kiekio. Karštesnėmis dienomis pastebėjau, kad mažiau suvartojus skysčių atsiranda galvos skausmas ir kiti nemalonūs pojūčiai.


Iki gimdymo liekant vis mažiau dienų, kiekvienai nėščiajai tenka apsipręsti dėl keleto svarbių dalykų: kokioje ligoninėje gimdyti, kas dalyvaus gimdyme, kokį nuskausminimo būdą rinktis ir panašiai. Asmeniškai detalaus gimdymo plano, kuris dabar populiarėja, neturėjau nei pirmojo nei dabartinio nėštumo metu. Vis tiek, daug sprendimų tenka priimti būtent gimdymo dieną, pagal susiklosčiusias aplinkybes, o ką galiu pasirinkti iš anksto, manau, kad darysiu taip pat kaip ir gimdydama pirmąjį vaiką: toje pačioje ligoninėje ir dalyvaujant vyrui.

Užsakymo nr.: PT_74829500

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis