37 nėštumo savaitė: ar jau apsilankėte kursuose būsimiems tėvams?

Kaip vystosi būsimasis vaikelis 37 nėštumo savaitę.

Tavo kūdikis sveria 2,8 kilogramo ir jis vis dar turi maždaug litrą amniotinio skysčio. Jo augimas lėtėja ir jis per dieną priauga vos 10 gramų riebalų. Nors tavo kūdikis fiziškai pakankamai tvirtas, kad išgyventų, jo imuninė sistema vis dar vystosi ir stiprės net po gimimo – tavo kūdikis gaus visus reikalingus antikūnus kartu su tavo pienu.


Gleivių kamščio pasišalinimas gali būti artėjančio gimdymo ženklas. Ši drebučių pavidalo masė, izoliuojanti gimdos kaklelio kanalą, sudaro apsauginį sluoksnį tarp gimdos ir gimdos trakto ir sulaiko bakterijas. Gleivių kamščio pasišalinimas parodo, kad tavo kūnas pasiruošęs gimdymui, nors jis neprasidės iškart.


Šalutinis nėštumo poveikis yra padidėjęs makšties išskyrų kiekis. Dažniausiai tai yra visiškai normalu, bet tai gali būti ir kandidozės simptomas. Pasikonsultuok su gydytoju, kuris galės skirti tinkamų vaistų.


Pasak Pasaulio sveikatos organizacijos, tavo pienas yra tinkamiausias maistas tavo kūdikiui. Pasidomėk apie žindymą iš anksto, kad po gimdymo būtų mažiau netikėtumų. Kursuose būsimiems tėvams gali sužinoti apie žindymo svarbą, teisingas žindymo pozicijas, dėl žindymo kylančias problemas ir kitą informaciją.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis